Hyppää sisältöön

Televisiokanava Harju & Pöntinen lopettaa – lähetys loppui etuajassa teknisten ongelmien vuoksi

Iskelmämusiikkiin erikoistunut kanava siirtyi elokuussa Sanomalle, joka päätti lopettaa kanavan toiminnan.

Harju & Pötinen soitti iskelmämusiikkia kellon ympäri kanavapaikalla 17. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle

Iskelmämusiikkia soittava televisiokanava Harju & Pöntinen lopettaa.

Viimeisen lähetyspäivän piti olla tulevana sunnuntaina, mutta kanava kertoo Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) lähetyksen päättyneen jo perjantaina teknisten ongelmien vuoksi.

Uusi omistaja Sanoma Media Finland oli päättänyt lopettaa kanavan toiminnan. Sanoma osti elokuussa Aito Radiot ja Business FM:n, johon Harju & Pöntinen kuului.

Sanoma myös käynnisti Aito Radioiden uudelleenjärjestelyä koskevat yt-neuvottelut lokakuussa kaikessa hiljaisuudessa, minkä lopuksi kahdeksan ihmistä irtisanottiin.

Harju & Pöntinen kertoo Facebookissa, että neuvottelut kanavan uudesta omistuksesta ja jatkumisesta ovat parhaillaan käynnissä. Jos uusi omistaja päättää jatkaa kanavan toimintaa, se voi palata ruutuihin tammi–helmikuun vaihteessa, Facebookissa kerrotaan.

Katsojien toiveita soittanut kanava pyöri suomalaisten televisioruuduissa vuosien ajan. Finnpanelin katsojatutkimuksen mukaan kanavaa katsoi ja kuunteli keskimäärin 310 000 ihmistä viikoittain.

Helsingin Sanomien mukaan Harju & Pöntinen on saanut nimensä yhtiön entisten omistajien Hannu Harjun ja Kai Pöntisen mukaan. Harju omisti Kevyt Kanava oy:n, jonka alle kuului kanavaa pyörittävä Aito Radio. Pöntinen oli Kevyt Kanavien osaomistaja, mutta jätti yhtiön vuonna 2007.