Twitter: Järjestelmäkatkos esti Trumpin ilmiantajan nimen paljastavaa uudelleentviittausta näkymästä

Twitterin edustaja huomauttaa, että henkilön nimeä ei lasketa yksityistiedoksi Twitterin käyttöehdoissa.

Donald Trump
Kuvituskuva. Järjestelmäkatkos esti presidentti Donald Trumpin uudelleentviittausta näkymästä Twitterissä viikonloppuna.
Kuvituskuva. Järjestelmäkatkos esti presidentti Donald Trumpin uudelleentviittausta näkymästä Twitterissä viikonloppuna.AOP

Järjestelmäkatkos esti presidentti Donald Trumpin tekemää ja ilmiantajan nimen paljastavaa uudelleentviittausta näkymästä viikonloppuna, Twitter tiedotti sunnuntaina.

Trump uudelleentviittasi ilmiantajaksi väitetyn henkilön nimen Twitter-tilillään perjantaina. Lauantaiaamuna tviittaus ei enää näkynyt Trumpin tilillä.

Uudelleentviittaus tuli näkyviin jälleen sunnuntaina, mutta viestin alunperin lähettänyt tili oli poistettu.

Viestipalvelu Twitter kertoi sunnuntaina, että yhtiön järjestelmää vaivannut katkos aiheutti ongelmia joidenkin tilien julkaisemien viestien näkyvyydessä viikonlopun aikana.

– Yritämme edelleen korjata ongelmaa ja pahoittelemme siitä aiheutuvaa hämmennystä, Twitteristä kerrottiin.

Twitterin tiedottaja vahvisti, että presidentti Trumpin tili oli yksi niistä tileistä, joka kärsi katkoksesta. Tiedottaja lisäsi, että ilmiantajan yksityistietojen paljastaminen viestipalvelussa rikkoisi Twitterin käyttöehtoja, mutta henkilön nimeä ei pidetä Twitterin säännöissä yksityistietona.

Trump on useasti vaatinut ilmiantajan nimen julkistamista. Ilmiantajan välittämät tiedot johtivat lopulta siihen, että Trumpia vastaan nostettiin virkarikossyyte.

Aiheesta lisää:

CNN: Trump uudelleentviittasi ilmiantajaksi väitetyn nimen, jonkin ajan kuluttua uudelleentviittaus kumottiin

Lähteet: Reuters, AFP, STT