Tiepalvelumiesten apuun turvauduttu todella vähän Keski-Pohjanmaalla

Syynä voi olla ainakin hinauspalveluverkoston laajeneminen, arvioivat auttajat.

tiepalvelu
Autoliiton tiepalvelu teksti haalarin selässä
Autoliiton Operaatio Lumihiutale auttaa joululiikenteessä pulaan joutuneita autoilijoita.Miki Wallenius / Yle

Autoliiton tiepalvelumiehille on tullut joulun aikaan poikkeuksellisen vähän tehtäviä Keski-Pohjanmaalla. Perinteinen Operaatio Lumihiutale alkoi koko maassa 14. joulukuuta jo 51. kerran.

Keski-Pohjanmaalla toimii kaksi vapaaehtoista, yksi Vetelissä ja toinen Kruunupyyssä. Molemmat on hälytetty auttamaan tien päällä pulaan joutuneita autoilijoita vain muutaman kerran kahden viikon aikana. Lisäksi he ovat päivystäneet ajamalla tiettyjä reittejä maakunnassa.

– Yllättävän hiljaista on ollut. Kaksi keikkaa tein Vetelissä: annoin autolle käynnistysapua ja yksi rengasrikko. Voi olla, että hinauspalveluiden laaja kattavuus saattaa vähentää tiepalvelumiehille soittamista, arvelee 16 vuotta vapaaehtoistyötä Vetelistä tehnyt Jorma Saukko.

Maakunnan toinen tiepalveluvapaaehtoinen, Sten Skytte uskoo, että osasyynä on auttajien vähyys, mikä taas hillitsee avun mainostamista.

– Meitä on Keski-Pohjanmaalla vain kaksi, joten ei toimintaa niin valtavasti rohjeta siksi mainostaa ainakaan alueellisesti.

Lisäksi uusia vapaaehtoisia on vaikea saada toimintaan mukaan.

Pitkänmatkalaisille tiepalvelumiehet muistuttavat, että pissapojassa on hyvä olla vettä, polttoainetta tarpeeksi ja vara-avain mukana. Heiltä saa apua esimerkiksi renkaan vaihtoon tai paikkaamiseen ja virtaa annetaan, jos akku on tyhjä.

Autoliiton Operaatio Lumihiutale kestää 1.1.2020 asti. Tiepalvelun numero on 0200 8080.

Lue myös:

"Se on se auttamisen halu" – Operaatio Lumihiutale turvaa jälleen joululiikennettä