1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Operaatio lumihiutale

Tiepalvelun joulu oli rauhallinen – Uusia vapaaehtoisia kaivataan joukkoon

Vaasan seudulta ja Kyrönmaalta puuttuu tällä hetkellä Autoliiton vapaaehtoisia tiepalvelumiehiä, tai -naisia.

Operaatio lumihiutale
Autoliiton Tiepalvelun mies tarkastaa auton sähköjä
Autoliiton tiepalvelumies auttaa auton kanssa pulaan joutuneita. YLE / Antti Eintola

Joulunaika on ollut tänä vuonna rauhallinen Autoliiton tiepalvelulle. Lämmin sää on vaikuttanut siihen, että autot ovat pysyneet kunnossa. Pahin pakkanenkin osui päivälle, jolloin liikenne oli vähäistä.

– Meno- ja paluuliikenne jakautui tänä vuonna usealle päivälle, eikä ole ollut järjettömiä pakkasia eteläisessä Suomessa, sanoo Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Autoliiton joulunajan perinteinen tempaus Operaatio Lumihiutale toimi tänä vuonna jo 51. kerran. Sitä pyörittävät vapaaehtoiset eri puolilla maata. Tyypillisesti tiepalvelu tulee apuun, kun rengas puhkeaa, akku tyhjenee tai avaimet jäävät autoon.

– Tämä on se Top 3, kertoo Vesalainen.

Vaasaan ja Kyrönmaalle suurin tarve

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimii kymmenen tiepalvelun vapaaehtoista, jotka auttavat tien päällä vaikeuksiin joutuvia. Toiminta kattaa lähes koko alueen – tosin tällä hetkellä Vaasasta ja Kyrönmaalta puuttuvat kokonaan tiepalvelumiehet.

Muutenkin vapaaehtoisten keski-ikä on korkea ja uusia kaivataan mukaan.

– Nuoria tarvittaisiin, joilla on myös viimeisin tieto uusista autoista, myöntää Etelä-Pohjanmaan piirin tiepalveluasiamies Jorma Mäkynen.

Mäkysen mukaan myös Seinäjoen seudulla saisi olla useampia, koska tällä hetkellä siellä toimii vain yksi vapaaehtoinen tiepalvelumies.

Tiepalvelu auttaa numerossa 0200 8080.

Lue seuraavaksi