1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuurikeskukset

Kiinteistö Oy Kaapelitalo ostaa Orionin entisen pääkonttorin – "Kaupalla pystymme levittämään toimintaamme Vallilaan"

Kiinteistön nykyinen vuokraustoiminta jatkuu, vuokralaiset ja työntekijät siirtyvät kaupan mukana.

kulttuurikeskukset
Orionin entinen pääkonttori, Nilsiänkatu 10
Orionin entinen pääkonttori, Nilsiänkatu 10Tailorframe Oy

Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskukset omistava Kiinteistö Oy Kaapelitalo laajentaa toimintaansa Vallilaan. Kiinteistöyhtiö ostaa lääkeyhtiö Orionin entisen pääkonttorin, joka sijaitsee Vallilassa, osoitteessa Nilsiänkatu 10.

– Kaupalla pystymme levittämään toimintaamme Ruoholahden ja Suvilahden ohella Vallilaan ja varmistamaan kulttuuritoiminnan jatkumisen tässä arvokkaassa teollisuuskiinteistössä, sanoo Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari.

Nilsiänkatu 10 -kiinteistössä tällä hetkellä olevat noin 250 lähinnä kulttuuri- ja taidealan vuokralaista sekä kolme henkilökuntaan kuuluvaa siirtyvät kaupan mukana. Rakennuksessa on toimistotiloja viidessä kerroksessa ja lisäksi kaksi kellarikerrosta. Se on kooltaan 17 000 neliömetriä.

Kaupan jälkeen yhtiö hallinnoi Helsingin vanhoja teollisuuskiinteistöjä lähes 100 000 neliötä.

Helsingin kaupungin omistama kiinteistöyhtiö on omistanut vuodesta 1992 Ruoholahdessa sijaitsevan Kaapelitehtaan, joka on Suomen suurin kulttuurikeskus. Sen yhteyteen rakennetaan parhaillaan Tanssin taloa. Sen on määrä valmistua vuonna 2021.

Vuodesta 2008 yhtiö on omistanut myös suurista yleisötapahtumista ja festivaaleista tunnetun Suvilahden vanhan energiantuotantoalueen.

Lähteet: STT

Lue seuraavaksi