Vuosi vaihtuu Turussa perinteisin menoin – Ilotulitus Samppalinnanmäeltä, poliisi valvoo järjestystä vahvennetusti

Ensimmäisenä juhlallisuuksien jonossa on lasten uusivuosi Kupittaalla. Tapahtuma alkaa kello 15 ja huipentuu lasten ilotulitukseen kello 18.

Turku
kirkas ilotulite räjähtää taivaalla

Uudenvuoden juhlallisuudet alkavat Turussa lasten uudenvuodenjuhlilla Kupittaalla iltapäivällä. Mukana Kupittaalla on monia eri tapahtumia jo kello 15 alkaen. Lasten ilotulitus ammutaan Kupittaan maauimalalta kello 18. Varissuon perinteinen ilotulitus ammutaan taivaalle kello 20.

Suomen ensimmäisen ilotulituksen järjesti Turku vuonna 1648. Vuosi vaihtuu puoliltaöin jälleen Samppalinnanmäen ilotulituksella, joskin ilotulitukseen liittyvä keskustelu sen tarpeellisuudesta kiihtyy vuosi vuodelta.

Yksityiselle paukuttelulle tulee tänä vuonna uusia rajoitusalueita. Ne voi tarkastaa Turun, Naantalin, Paraisten, Raision ja Uudenkaupungin osalta täältä.

Raketteja saa ampua kello 18 ja 2 välisenä aikana.

Vastaanotto Tuomiokirkolla ja Sointu-konsertti konserttitalossa

Kello 23 Tuomiokirkossa on mahdollisuus hiljentyä vuodenvaihteen hartaushetkeen, minkä jälkeen uusi vuosi otetaan vastaan kirkon edustalla valtakunnan ykköskuusen katveessa. Uudenvuoden vastaanoton koko ohjelma löytyy Turun nettisivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Kello 19 konserttitalon lavalle nousee 1920–30-lukujen musiikkia soittava Aninkaisten sävel. Sointu-konsertti järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000.

Bussit kulkevat aattona normaalisti, uudenvuodenpäivänä pyhäaikatauluin

Fölin bussit kulkevat tänään uudenvuoden aattona arkiaikatauluilla.

Myös kaikki yölinjat ajetaan ensi yönä. Viimeiset lähdöt Turun keskustasta lähtevät puoli neljältä aamuyöstä.

Huomenna bussit ajavat pyhäaikatauluilla aamusta alkaen.

Poliisi varautuu valvomaan järjestystä tehostetusti

Lounais-Suomen poliisi valvoo järjestystä vahvennetuilla partiomäärillä uutenavuotena.

Varsinaisia henkilöstömääriä poliisi ei kerro, mutta normaaliviikonloppuun verrattuna töissä on enemmän poliiseja.

Poliisin mukaan on mahdollista että vuosi vaihtuu keskimääräistä rauhallisemmissa merkeissä, kun taustalla on pitkät pyhät ja uudenvuoden päivä keskellä viikkoa.

Mutta mitä uusi vuosi tuo tullessaan?

Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa, mutta tähän artikkeliin on koottu vuodenvaihteen ainakin mukanaan tuomat muutokset. Listalta löytyvät muun muassa tupakkaveron korotus, joukko muita verotusmuutoksia sekä esimerkiksi opintotuen korotus.