Kaupungit ja kunnat ilotulittavat ihmisten iloksi uutena vuotena – omia raketteja ei saa ampua ydinkeskustoissa

Ilotulitukset räiskyvät tänään illalla pitkin maakuntaa.

Arkistokuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Uusi vuosi otetaan vastaan ilotulituksin eri puolilla Keski-Suomea. Perinteisten puheiden ja musiikin lisäksi luvassa on ilotulituksia.

Keski-Suomen pelastuslaitos kieltää yksityisihmisten ilotulitteiden käytön Jyväskylän keskustassa uudenvuodenaatosta alkaen klo 18 ja päättyen uudenvuodenyönä kahdelta.

Ilotulitteiden käyttökielto on rajattu alueella Yliopistonkatu – Harjukatu – Tapionkatu – Puutarhakatu – Tourukatu – Heikinkatu – Rantaväylä – Vaasankatu – Hannikaisenkatu - Haarakatu – Seminaarinkatu – Vaasankatu.

Jyväskylän kaupunki järjestää Lutakonaukion rannanpuoleiseen päähän paikan omien rakettien ampumista varten, jonne voi mennä vapaasti paukuttelemaan omia raketteja.

Uutta vuotta vastaanotetaan ympäri maakuntaa yhteisissä juhlinnoissa

Uusi vuosi otetaan vastaan Jyväskylässä perinteisesti kaikille avoimissa tapahtumissa Kirkkopuistossa, alkuillasta lapsiperheiden uusivuosi -tapahtumassa ja varsinaisessa vastaanotossa puoli kahdeltatoista alkaen.

Jämsässä ja lähialueilla ilotulitteita paukutellaan pitkin iltaa muun muassa Kuhmoisissa, Länkipohjassa ja Hallissa. Uuden vuoden ilotulitus on Jämsässä puoliltaöin, ja Himoksella kymmenen aikaan illalla.

Äänekoskella uusi vuosi otetaan vastaan klo 20 kaupungin monitoimiaukiolla, jossa kaupunginjohtaja pitää puheen ja lopuksi taivaalle täräytetään ilotulitus. Keskustan alueella omien rakettien ammuskelu on kiellettyä.

Myös Saarijärvellä kylpylähotelli Summassaaressa ilotulitetaan vuoden vaihtuessa.