Kalastusrajoitukset tehostuvat saimaannieriän suojelemiseksi Kuolimolla – muutokset voimaan vuodenvaihteessa

Vuoden vaihtuessa saimaannieriän rauhoitusalueen pinta-ala kasvaa Isoselällä, tiedossa olevat saimaannieriän lisääntymisalueet kuuluvat rauhoitusalueeseen ja verkkokalastus, viehekalastus ja pilkkiminen on kielletty Morruuvuorenselän syvännealueilla. 

Kuolimo (järvi)
Maisemaa Savitaipaleelta Kuolimojärven itärannalta Partakosken kohdalta.
Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon ELY-keskukset ovat asettaneet kalastusrajoituksia Savitaipaleen ja Suomenniemen Kuolimojärvelle, jotta saimaannieriän kanta vahvistuisi.YLE Etelä-Karjala

Kuolimolle saimaannieriän suojelemiseksi asetut kalastusrajoitukset astuvat voimaan huomenna keskiviikkona.

Isoselän rauhoitusalueen pinta-ala kasvaa ja tiedossa olevat saimaannieriän lisääntymisalueet kuuluvat rauhoitusalueeseen.

Morruuvuorenselälle perustettiin myös laajat syvännealueet kattava rauhoitusalue, jossa kielletään verkkokalastus, viehekalastus ja pilkkiminen.

Kalastusrajoitukset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. Rajoituksia voidaan muuttaa tarpeen mukaan.

Vuodesta 2022 alkaen kalastusrajoitukset todennäköisesti lisääntyvät Morruuvuorenselällä, jotta nieriän poikasten elossa säilyminen tehostuu.

Saimaannieriä olisi kadonnut jo luonnosta, jos paikalliset vesialueen omistajat eivät olisi vuosikymmeniä rajoittaneet kalastusta Isoselällä ja Morruuvuorenselällä.