Lounais-Suomen poliisilaitosta koskevat kiusaamisepäilyt eivät johda syytteisiin

Syyteharkinnan kohteena oli kuusi poliisilaitoksella työskennellyttä henkilöä.

poliisi
Logo Turun pääpoliisiaseman ovessa.
Kalle Mäkelä / Yle

Epäilyt epäasiallisesta kohtelusta Lounais-Suomen poliisilaitoksella eivät johda syytteisiin. Länsi-Suomen syyttäjäalueen syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätökset kaikkien epäiltyjen osalta.

Kuudessa ratkaisussa perusteena oli todennäköisten syiden puuttuminen ja kahdessa vähäisyysperuste. Kahden henkilön osalta tehtiin kaksi päätöstä.

Syyteharkinnassa ollut epäily koski epäasiallista kohtelua Lounais-Suomen poliisilaitoksella vuosina 2014–2019. Käytännössä epäilyissä oli kyse työpaikkakiusaamisesta.

Epäiltyinä oli kuusi poliisilaitoksella työskennellyttä henkilöä, joista viisi on toiminut johtavassa asemassa tai esimiehinä.

Epäiltyjä rikosnimikkeitä olivat työturvallisuusrikos, virkavelvollisuuden rikkominen tai tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen, kunnianloukkaus, työsyrjintä sekä pahoinpitely tai vammantuottamus.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen päälliköitä oli työsyrjintä- ja työturvallisuusrikosepäilyjen kohteina myös alkuvuonna, mutta epäilyt eivät tuolloin edenneet edes syyteharkintaan.

Lue lisää:

Kuusi epäiltynä työpaikkakiusaamisesta Turun poliisilaitoksella, mukana myös ylintä johtoa – tapaus siirtyy syyteharkintaan

TS: Turun poliisilaitoksen kiusaamisvyyhtiin liittynyt poliisi irtisanottu

Lounais-Suomen poliisilaitoksen päälliköiden kiusaamisepäilyt eivät etene syyttäjälle