1. yle.fi
  2. Uutiset

Oululaisen startupin kännykkäsovelluksen läpimurto kesti 10 vuotta – nyt hoitotyötä helpottava Medanets tähyää maailmalle Ruotsin kautta

Medanetsin potilastietojärjestelmien langaton käyttösovellus on käytössä Suomessa ja Ruotsissa.

potilastietojärjestelmät
Sairaanhoitaja käytävällä
Medanetsin mobiilisovellus on suunniteltu hoitotyöhön ja helpottamaan potilastietojärjestelmien käyttöä. Kuvituskuva.Jari Kovalainen / Yle

Oululainen Medanets sai ensimmäiset sairaanhoitopiirit asiakkaakseen vuonna 2011. Nyt asiakkaina on jo suurin osa Suomen sairaanhoitopiireistä.

Myös Ruotsiin on tehty tärkeä avaussopimus, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Juha-Matti Ranta.

– Meillä on yksi asiakas Ruotsissa, mutta se on sitäkin suurempi eli Göteborgin seudun sairaanhoitopiiri, joka on Pohjoismaiden suurimpia.

Oululaissovellus on nyt käytössä Länsi-Götanmaan sairaanhoitopiirin alueella yli kymmenessä sairaalassa, jotka ovat tärkeä referenssi, kun oululaisyhtiö hakee kansainvälistä kasvua. Toimitusjohtaja Rannan mukaan Ruotsissa valmistellaankin uutta isoa sopimusta, josta ei voi kuitenkaan vielä kertoa enempää.

Medanets selvitti alkuvaiheen karikot

Start up -yritysten alkutaival on usein kivikkoinen. Hyvästä ideasta huolimatta kaupallinen läpimurto jää usein toteutumatta, ja vuosien työ vaatii rahan lisäksi sinnikkyyttä ja hermoja.

Vuonna 2004 perustettu oululainen terveysteknologiayritys Medanets joutui odottamaan ensimmäistä asiakassopimustaan seitsemän vuotta ja varsinaista kaupallista läpimurtoaan vielä kauemmin, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Juha-Matti Ranta.

– Minusta tuntuu, että ensimmäiset 11 vuotta oltiin enemmän tai vähemmän start up -yritys, ennen kuin saimme kaupallisen läpimurron, Ranta naurahtaa.

Oululainen Medanets tarjoaa hoitotyöhön mobiilisovellusta, jonka avulla hoitaja pystyy käyttämään potilastietojärjestelmää aiempaa sujuvammin. Sovellus pystytään yhdistämään erilaisiin potilastietojärjestelmiin, ja sitä käytetään asiakkaan omilla älykännyköillä.

Yhtiö työllistää 28 henkilöä, ja sen liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi