Mies siirsi autoa humalassa 20 metriä taloyhtiön pihassa – 60 päivää vankeutta

Tuomioon vaikutti se, että mies on aiemminkin syyllistynyt törkeisiin rattijuopumuksiin.

liikennejuopumus
Poliisi valvontapisteessä.
Tapaus sattui Tervolassa kesällä 2018. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Isto Janhunen / Yle

TervolaHenkilöauton ajaminen humalassa pihalla on tuonut vankeustuomion lappilaiselle miehelle. Mies jäi kiinni ajettuaan autolla alkoholin vaikutuksen alla hiljaisella nopeudella noin 20 metriä taloyhtiön pihalla. Kuljettaja puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Tapaus sattui heinäkuussa 2018 Tervolassa. Mies myönsi tekonsa, mutta vetosi siihen että taloyhtiön piha ei ole yleiseen liikenteeseen käytettävä alue. Käräjäoikeuden mukaan piha on rinnastettavissa yleiseen liikenteeseen käytettävään alueeseen, jonne tavallisesti pääsee kuka tahansa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 60 päiväksi vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet määrättiin ajokieltoon vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi. Mies valitti hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomiota.

Käräjäoikeuden tuomioon vaikutti se, että mies on aiemminkin syyllistynyt vastaavanlaisiin tekoihin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).