Pihlajalinna lisäsi omistustaan Mäntänvuoren Terveydestä ja ostaa sote-rakennuksia Mänttä-Vilppulalta

Osakekauppojen jälkeen Pihlajalinna omistaa Mäntänvuoren Terveydestä 91 prosenttia.

Pihlajalinna Terveys Oy
Sosiaali- ja terveyspalveluyhtiö Pihlajalinnan logo.
Markku Ulander / Lehtikuva

Terveysalan jätti Pihlajalinna on lisännyt omistustaan Mänttä-Vilppulan kaupungin kanssa omistamastaan Mäntänvuoren Terveys Oy:stä. Lisäksi Pihlajalinna on tehnyt sopimuksen Mänttä-Vilppulan kaupungin kanssa kolmen sote-rakennuksen hankinnasta.

Osakekauppojen jälkeen Pihlajalinna omistaa Mäntänvuoren Terveys Oy:stä 91 prosenttia, loput osakkeet omistaa Mänttä-Vilppulan kaupunki. Mäntänvuoren Terveys Oy:n osakas- ja palvelusopimukset säilyvät ennallaan. Pihlajalinna maksaa osakkeista Mänttä-Vilppulan kaupungille kaksi miljoonaa euroa.

Mäntänvuoren Terveys Oy on Pihlajalinnan ja Mänttä-Vilppulan kaupungin yhteisyritys, joka tuottaa Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen sosiaali- ja terveyspalvelut.

Kolme sote-rakennusta Pihlajalinnalle

Lisäksi Pihlajalinna on tehnyt sopimuksen Mänttä-Vilppulan kaupungin kanssa kolmen sote-rakennuksen hankinnasta. Pihlajalinna kertoo pörssitiedotteessa, että kaupan kohteena ovat toimintakeskus Satakieli, hoivakoti Punatulkku ja Sarapihan rakennus, johon kuuluvat muun muassa terveyskeskus ja vuodeosasto. Samalla Pihlajalinna vuokraa kaupan kohteena olevien rakennusten maapohjan pitkäaikaisella sopimuksella.

Kaupan täytäntöönpano toteutetaan vuoden 2020 loppuun mennessä. Kauppahinta pohjautuu sote-rakennusten tasearvoihin. Rakennushankkeen kokonaisarvo on arviolta 4–7 miljoonaa euroa.

Pihlajalinna on lisännyt omistustaan myös Alavuden, Ähtärin, Kuortaneen sekä Soinin kuntien kanssa omistamastaan Kuusiolinna Terveys Oy:stä. Kuusiolinna Terveyden osakekauppojen jälkeen Pihlajalinna omistaa Kuusiolinna Terveys Oy:stä 89 prosenttia ja kuntien omistusosuus on 11 prosenttia. Myös Kuusiolinna Terveys Oy:n osakas- ja palvelusopimukset säilyvät ennallaan.

Osakekaupat tehtiin Alavuden, Ähtärin ja Soinin kuntien kanssa, joille Pihlajalinna maksaa osakkeista yhteensä 16,3 miljoonaa euroa.

Kuusiolinna Terveys Oy on Pihlajalinnan sekä Alavuden, Ähtärin, Kuortaneen ja Soinin omistama yhteisyritys, joka tuottaa alueen sosiaali- ja terveyspalvelut.

Kuusiolinnan osakekaupasta jätettiin valitus hallinto-oikeuteen Kuortaneella – muiden kaupat toteutuivat