Uusi vuosi otettiin Meri-Lapissa vastaan melko rauhallisesti

Poliisia työllisti miesten välinen riita Kemin keskustassa sekä kolmikymppisen pariskunnan välienselvittely parin kotona.

Kemi-Tornion seutukunta
Poliisi.
Kolmekymppisen pariskunnan riita sisällä tupakoinnista oli äitynyt uutena vuotena siihen pisteeseen, että virkavalta oli soitettu paikalle selvittämään tilannetta. Tiina Jutila / Yle

Vuosi vaihtui Meri-Lapissa suhteellisen rauhallisesti. Poliisia työllisti esimerkiksi miesten välinen riita Kemin keskustassa.

18-vuotiaan miehen epäillään lyöneen lasisella pullolla 33-vuotiasta miestä kasvoihin. Uhrille aiheutui haava kaulaan, mihin hän sai hoitoa sairaalassa.

Silminnäkijä lähti seuraamaan paikalta juosten paennutta 18-vuotista, mutta mies uhkasi myös silminnäkijää rikkoutuneella pullolla. Hän jatkoi pakoaan auton kyytiin, josta poliisi tavoitti hänet myöhemmin.

Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.

Riita sisällä tupakoinnista vaati virkavallan paikalle

Poliisi selvitti myös kotiväkivaltatapausta Kemissä. 28-vuotias nainen oli herännyt palohälyttimen ääneen ja mennyt alakertaan, jossa hänen 30-vuotias miehensä oli ollut polttamassa tupakkaa sisällä.

Tästä oli aiheutunut riitaa, minkä vuoksi nainen oli soittanut hätäkeskukseen. Mies oli ottanut naista kädestä kiinni ja ottanut häneltä puhelimen väkisin. Tämän jälkeen mies oli heittänyt puhelimen vessanpönttöön.

Mies oli lähtenyt kotoaan ennen poliisipartion paikalle tuloa.

Häiriökäyttäytymisen vuoksi Kemin poliisivankilaan passitettiin viisi henkilöä.

Hälytystehtäviä alueella oli kaikkiaan noin 50. Myös Haaparannalla uusi vuosi sujui maltillisesti.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).