1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Indonesia

Indonesian Jakartassa yli 20 kuoli uudenvuoden tulvissa – Katso video veden valtaamasta kaupungista

Kymmeniätuhansia evakuoitiin kodeistaan.

18 kuoli uudenvuoden tulvissa Jakartassa
18 kuoli uudenvuoden tulvissa Jakartassa

Ainakin 26 ihmistä on kuollut tulvissa Indonesian pääkaupungissa Jakartassa. Uudenvuodenaaton kaatosateiden jäljiltä laajat alueet suurkaupungista olivat vielä keskiviikkona veden vallassa, ja kaupungissa koettiin myös maanvyörymiä.

Kymmeniätuhansia ihmisiä evakuoitiin kodeistaan hätämajoitukseen, ja suuri osa kaupungista oli vailla sähköä. Myös yksi kaupungin lentokentistä oli suljettuna.

Perhe joutui jättämään kotinsa tulvan vuoksi Jakartassa. Kuva: Bay Ismoyo / AFP

Vahvistetuista kuolonuhreista nuorin oli kahdeksanvuotias poika, joka jäi maanvyörymän alle.

– Päivitämme yhä lukuja erinäisistä lähteistä, ja on mahdollista että uhriluku kasvaa, sanoi Indonesian katastrofiviraston edustaja torstaina.

Ilmakuvissa näkyi kuinka taloja ja autoja oli jäänyt mutaisen tulvaveden alle, ja ihmisiä liikkui joillain alueilla pienillä kumiveneillä.

Sadekausi tuo Indonesiaan tulvia joka vuosi. Tulvat ovat Jakartan pahimmat sitten vuoden 2013, jolloin kymmeniä ihmisiä kuoli rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa.

Jakartan metropolialueella asuu yhteensä noin 30 miljoonaa ihmistä.

Vettä tulvi asuinalueelle Jakartassa 1. tammikuuta. Kuva: AFP

Lue myös Ylen juttu Indonesian pääkaupungin Jakartan uppoamisesta ja sen estämiseksi rakennetusta jättimuurista: Indonesia yrittää pysäyttää valtameren jättimuurilla, sillä Jakartan kaupunki vajoaa jo 25 senttiä vuodessa – ja se johtuu vesivarkaista