1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen pomovalinnasta toinen oikaisuvaatimus

Oikaisua vaativan Henri Rambergin (vas.) mukaan Antti Lassilalla ei ole uuteen virkaan vaadittavaa johtamiskoulutusta eikä laajaa tuntemusta sosiaali- ja terveysalalta.

Antti Lassilan nimitys herättää vastarintaa. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

ROVANIEMI Rovaniemen kaupungin tuoreesta johtajan valinnasta on tehty toinen oikaisuvaatimus. Oikaisua vaatii Henri Ramberg, joka on Vasemmistoliiton Lapin piirin puheenjohtaja.

Rambergin mukaan Antti Lassilalla ei ole uuteen virkaan vaadittavaa johtamiskoulutusta eikä laajaa tuntemusta sosiaali- ja terveysalalta. Hän vaatii, että Lassilan sijoittaminen sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtajaksi on kumottava.

Aiemmin perussuomalaisten valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Kalervo Björkbacka vaati perumaan Lassilan valinnan. Björkbackan mukaan Lassilalla on puutteita sosiaali- ja terveysalan tuntemuksessa. Lassila on ollut tähän asti Rovaniemen kaupungin sivistyspalvelujen toimialajohtaja.

Lisäksi Ramberg vaatii, että entisen kehitysjohtajan Riitta Erolan virkasuhteeseen liittyvät toimenpiteet käsitellään uudestaan. Rambergin mukaan kaupunginhallituksen päätöksen esittely Erolan kohdalla on virheellinen, ja se pitää oikaista.

Kaupunginhallituksen esittelyssä todettiin, että Erolan entinen virka eli kehitysjohtajan virka olisi samalla organisaatiotasolla palvelualuepäällikön kanssa. Ramberg huomauttaa, että Erola on muun muassa sijaistanut kaupunginjohtajaa ja hänet on kaupungin verkkosivuilla esitetty samalle tasolle muiden toimialajohtajien kanssa.

Kaupunginhallitus valitsi Lassilan ja Jukka Kujalan Rovaniemen uusiin johtajanvirkoihin 16. joulukuuta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).