Lähes joka kymmenes keskeyttää opintonsa Oulun seudun ammattiopistossa – rehtori: usein syynä väärä alan valinta

Oulun seudun ammattiopistossa noin kahdeksan prosenttia opiskelijoista keskeyttää opintonsa.

opintojen keskeyttäminen
Autokoriasentajaopiskelija hitsaa auton KIAn koria Oulun seudun ammattiopistolla 23.2.2016.
Oulun seudun ammattioistossa on 8 500 opiskelijaa ja henkilökuntaa 855. Arkistokuva.Ari-Pekka Sirviö / Yle

Opintonsa keskeyttäneiden määrä on pysynyt edelleen korkeana koulutuskuntayhtymä OSAO:ssa. Opintonsa keskeyttää noin kahdeksan prosenttia opiskelijoista.

Keskeytyksiä on pyritty vähentämään esimerkiksi hakijoiden haastatteluilla ja sekä sosiaali- ja terveysalan karsivilla pääsykokeilla. Oppilaitos on myös tehostanut opiskelijoiden yksilöllisiä opintopolkuja.

Oulun seudulla ja Koillismaalla toimivan koulutuskuntayhtymä OSAO:n koulutuskuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemen mukaan opintojen keskeyttämisessä on suuria alakohtaisia eroja. Osa aloista on vetovoimaisempia kuin toiset.

Paloniemi kertoo, että yhä edelleen suurin syy keskeyttämiseen on väärä alan valinta. Myös osan opiskelijoista heikko fyysinen ja henkinen kunto näkyy keskeytyksissä.

Paloniemi toteaa, että useat aikuiskoulutusryhmät ovat jääneet perustamatta, kun niihin ei saatu riittävästi hakijoita. Tilanne on harmillinen, sillä Oulun seudulla on paljon avoimia työpaikkoja, joita ammattikoulutuksen saaneet voisivat hakea.

OSAO:ssa on 8 500 opiskelijaa ja henkilökuntaa 855.

Juttua korjattu 2.1.2020 kello 16.15.: Oulun seudun ammattiopisto muutettu muotoon koulutuskuntayhtymä OSAO.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)