Kunnat neuvottelevat verkkoyhtiönsä ostajaehdokkaiden kanssa, myyjillä vielä erimielisyyttä hintatasosta

Keski-Suomen Verkkoholdingin myynnistä on käyty neuvotteluja ennen vuodenvaihdetta, ja neuvottelut jatkuvat tammikuussa.

laajakaista
Pitiputaan kunnanjohtaja Ari Kinnunen.
Pihtiputaan kunnanjohtaja Ari Kinnunen uskoo, että verkkoyhtiön tulevaisuudesta saadaan ratkaisu kevään aikana.Simo Pitkänen / Yle

Kymmenen keskisuomalaista kuntaa jatkaa maksuvaikeuksista kärsivän laajakaistayhtiönsä myyntineuvotteluja.

Verkkoyhtiölle on konsultin avulla määritelty lähtömyyntihinta, jota myyntityöryhmän nokkamies, Pihtiputaan kunnanjohtaja Ari Kinnunen ei kuitenkaan halua kertoa julkisuuteen. Kinnusen mukaan osakaskunnilla on vielä myös eriäviä näkemyksiä myyntihinnasta.

Ostajaehdokkaiden kanssa on neuvoteltu ennen vuodenvaihdetta, ja tapaamisia jatketaan nyt tammikuussa, Kinnunen kertoo. Laajakaistayhtiön myynnin vaihtoehtona on pidetty velkasaneeraukseen hakeutumista. Kinnunen uskoo, että ratkaisu asiassa syntyy kevään aikana.

Keski-Suomen Verkkoholding Oy ei pysty huolehtimaan lainamaksuistaan, joten ne lankeavat nyt takaajille eli omistajakunnille. Esimerkiksi Pihtipudas maksaa noin 5,6 miljoonan euron lainaosuudestaan takauksia vuositasolla parisataa tuhatta euroa.

Kuntien maksuosuudet ja -summat vaihtelevat, sillä osa kunnista on esimerkiksi maksanut vain lainojen korkoja, Ari Kinnunen toteaa. Kuntien suurimpana pelkona on se, että lainojen takaisinmaksu kaatuisi täysin niiden vastuulle.

Lue myös:

Keski-Suomen kunnat haluavat eroon laajakaistayhtiöstä, jonka velat ovat tikittävä aikapommi – "Kiinnostusta on, mutta ei meillä ole minkäälaista käsitystä hinnasta"