Tanssilavan palopaikalta ensin kiinniotetut vapautettiin – Poliisilla nyt hallussaan 2 nuorta miestä Törmän palosta epäiltynä

20- ja 18-vuotiaat miehet on pidätetty entisen tanssilavan tulipaloon liittyen. Törmänä tunnettu rakennus tuhoutui tulipalossa uudenvuoden yönä Joensuussa.

tulipalot
Punaiset liekit lyövät tanssilava Törmän palaessa Joensuussa.
Tanssilava Törmä Joensuussa syttyi palamaan uudenvuodenyönä.Heikki Haapalainen / Yle

Tanssilava Törmän paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Tällä hetkellä tapausta tutkitaan törkeänä vahingontekona. Joensuussa Törmäntie 5:ssä ollut vanha tanssilava paloi 31.12.2019–1.1.2020 välisenä yönä.

Poliisin aiemmin kiinniottamat kolme henkilöä on kuulusteluiden jälkeen vapautettu. Poliisi otti uudenvuodenpäivän iltana kiinni kaksi miestä epäiltynä törkeään vahingontekoon. Miehet ovat 20- ja 18-vuotiaita. He ovat tällä hetkellä pidätettyjä.

Miehiä on tänään kuulusteltu, mutta poliisi ei kerro kuulusteluista enempää. Teon motiivi on yksi esitutkinnassa selvitettävistä asioista.

Poliisi jatkaa edelleen tapauksen esitutkintaa. Asian tutkinta etenee edelleen muun ohessa kuulusteluin sekä teknisen tutkinnan keinoin.

Poliisi on saanut havaintoja yön tapahtumista kansalaisilta. Edelleen poliisi pyytää yleisön havaintoja tanssilavan luona nähdyistä henkilöistä erityisesti aamuyöltä 1.1.2020 ennen palon alkamista. Palo havaittiin aamuyöllä noin klo 3.

Vihjeet ja tiedot voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse vihjepuhelimeen 0295 415 232.