Järvenpään syyskuista ampumista tutkitaan murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena

Ampumisen kohteena oli kerrostalon sisäpihalle tullut mies, joka haavoittui lievästi.

ampumavälikohtaukset
Poliisi-teksti poliisin vaatteessa
Sekä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Ennalta estävä toiminto, että järjestyspoliisi, ovat seuranneet Kalajärven tilannetta.Jouni Immonen / Yle

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Järvenpäässä syyskuussa tapahtunutta väkivaltarikosta murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Tapaus on siirretty syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjävirastoon.

Ampuminen tapahtui viime syyskuun 14. päivä Järvenpäässä, Bjarnenkujalla sijaitsevan kerrostalon sisäpihalla. Ampumisen kohteena oli kerrostalon sisäpihalle tullut mies, joka haavoittui lievästi. Tapahtuma tuli poliisin tietoon sivullisten hätäkeskukseen tekemien useiden ilmoitusten perusteella.

Poliisin mukaan sisäpihalla oli ammuttu haulikolla ainakin kolme laukausta. Ampumisen kohteena ollutta henkilöä ei heti tavoitettu ja tapausta tutkittiin aluksi ampuma-aserikoksena ja törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.

Todistajien kuulustelujen ja muun esitutkinnan aikana kertyneen näytön perusteella saatiin näyttöä teon suunnitelmallisuudesta, joten rikosnimike on muutettu murhan yritykseksi ja ampuma-aserikokseksi.

Tapauksen johdosta on ollut vangittuna yhteensä kaksi henkilöä, joista toinen on vapautettu esitutkinnan aikana.

Lue myös:

Poliisi: Järvenpäässä ammuskeltiin lauantaina pitkäpiippuisella aseella

Poliisi: Järvenpään ampuminen tapahtui osittain ulkona, julkisella paikalla – epäiltyä etsitään yhä