Naisasukkaan epäillään kuolleen pahoinpitelyn seurauksena palvelutalossa Hattulassa

Hämeen poliisilaitos tutkii parhaillaan Hattulan Willa Katinalassa joulukuussa tapahtunutta kuolemantapausta.

pahoinpitely
Willa Katinalan hoitokoti, jossa tapahtui kuolemantapaus joulukuussa 2019.
Willa Katinala on 60-paikkainen hoivakoti Hattulassa.Ville Välimäki / Yle

Hämeen poliisilaitos tutkii parhaillaan hattulalaisessa palvelutalossa sattunutta kuolemantapausta. Tapaus sattui joulukuun puolessa välissä asumispalveluyksikössä Willa Katinalassa. Asiasta uutisoi Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Tutkinnanjohtaja Marko Mäkinen Hämeen poliisista vahvistaa tapahtuneen.

– Siellä on tapahtunut pahoinpitely ja on epäily, että uhri on kuollut sen seurauksena hieman myöhemmin. Tässä vaiheessa en kuitenkaan kommentoi asiaa tarkemmin.

– Tällä hetkellä meillä on epäiltynä vain yksi mieshenkilö. Kuulustelemme kuitenkin melko laajasti ihmisiä, jotta saamme selville tapahtumien olosuhteet, kertoo Mäkinen.

Puhelimitse tavoitettu Willa Katinalan palveluesimies Kirsti Enqvist kommentoi asiaa vähäsanaisesti, koska poliisin tutkinta on kesken.

– Tällainen tapaus on sattunut meillä, mutta potilaiden yksityisyydensuojan vuoksi en voi kommentoida asiaa tarkemmin.

Enqvist pitää tapahtumaa erittäin valitettavana ja kertoo, että asiasta on keskusteltu omaisten ja hoitajien kanssa. Enqvist kertoo myös, että uhka- ja väkivaltaohjeita on käyty henkilökunnan kanssa lävitse.

Willa Katinala on 60-paikkainen hoivakoti Hattulassa. Hoivakoti tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista. Hoivakodin omistaja on Attendo, jolta Hattulan kunta vuokraa tilat. Willa Katinalan hoitohenkilökunta on Hattulan kunnan työntekijöitä.

Päivitetty 3.1.2020 klo 09:40: Poistettu virheellinen tieto siitä, että epäilty henkilö olisi vangittu.

Päivitetty 3.1.2020 klo 08:36: Lisätty palveluesimies Kirsti Enqvistin kommentit.