Kaukolämmön toimitukset jatkuvat tukilakoista huolimatta Kokkolassa – lämmönjakelu rajattiin lakon ulkopuolelle

Kokkolan Energia ja työntekijöitä edustava Sähköliitto sopivat torstaina, että lämmönjakelu rajataan lakon ulkopuolelle.

työtaistelut
Mies istuu valvomossa, jossa on paljon näyttöjä.
Työntekijä seuraa näyttöjä Kokkolan Energian sähkötuotantolaitoksen valvomossa. Työriidassa on kyse siitä, kenellä on oikeus edustaa Sähköliiton jäseniä työpaikoilla.Kalle Niskala / Yle

Kaukolämmön toimitukset jatkuvat Kokkolassa normaalisti Sähköliiton tukilakoista huolimatta.

Sähköyhtiö Kokkolan Energia ja työntekijöitä edustava Sähköliitto sopivat torstaina, että lämmönjakelu rajataan lakon ulkopuolelle.

Työnantajapuoli arvioi torstaina, että Sähköliiton tukilakot johtaisivat lämmön katkeamiseen kotitalouksilta ja sairaaloilta länsirannikolla. Sähköliitto kiisti väitteet.

Kaikkiaan Sähköliiton torstaina alkaneiden tukilakkojen piirissä on neljä energiayhtiötä koko maassa. Tukilakot kestävät neljä viikkoa.

Vientialaa koskevan lakon varsinaisena kohteena ovat teollisuusyritykset ja se lakko on jatkunut jo neljä viikkoa. Kokkolassa lakossa on noin 30 Bolidenin sinkkitehtaalla työskentelevää sähkömiestä.

Lakot liittyvät erimielisyyksiin siitä, voiko Sähköliitolla olla Teknologiateollisuuden alaisissa yrityksissä oma luottamusmies.

Lue lisää:

Sähköliiton tukilakot jatkuvat – osapuolilla eri näkemykset siitä, jäävätkö kotitaloudet ja sairaalat ilman kaukolämpöä

Sähköliiton lakko vaarantaa asukkaiden kaukolämmön tammikuussa Kokkolassa – "Vastuutonta ja kohtuutonta"