1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Tuhoisa tulipalo teki tylyn lopun lihatalo Kylmäsen einesbisneksestä – uutta alkua rakennetaan poronlihan ja riistan ympärille

Kylmäsen henkilöstömäärä on lähes puolittunut ja liikevaihto pudonnut noin kolmannekseen paloa edeltävästä tilanteesta.

tulipalot
Tulipalon sammutustöitä Rantsilan palopaikalla.
Raju tulipalo tuhosi Kylmäsen tuotantolaitoksen Rantsilassa marraskuussa 2017. Osa tuotannosta on edelleen Rantsilassa, mutta Sodankylän yksikön merkitys yhtiön tuotannosta on kasvanut tuntuvasti.Arto Veräjänkorva / Yle

Lihanjalostaja Kylmäsen parin vuoden takainen tulipalo Rantsilassa jätti pysyvät jäljet yhtiön toimintaan. Marraskuun 10. päivä muutti yhtiön tulevaisuuden, toteaa toimitusjohtaja Jaakko Kylmänen.

– Päätuotanto meni palossa kokonaan, eli onhan se uusi alku ollut. Katsotaan nyt rauhassa, miten tulevaisuuden investoinnit rakentuvat, toimitusjohtaja Jaakko Kylmänen pohdiskelee tilannetta.

Korvaavia uusia tiloja ei ole rakennettu palaneiden tilalle, ja tuotantoa on siirretty Sodankylän tehtaalle. Yhtiö on luopunut einesten valmistuksesta ja osasta tuotteistaan muutoinkin, Kylmänen kertoo.

– Paljon tulee eri tuotteista asiakkailta kyselyjä edelleen, mutta kaikkia ei tulla enää valmistamaan. Toisaalta kyllähän meillä valikoima kasvaakin koko ajan, Jaakko Kylmänen toteaa.

Kylmäsen mukaan yhtiön päätuotteet rakentuvat jatkossa entistä selvemmin poronlihan ja riistan ympärille.

Tuotantomuutosten lisäksi Kylmäsen liikevaihto on pudonnut noin kolmannekseen paloa edeltävästä ajasta, ja töissä on nyt noin 40 henkeä, mikä on kolmisenkymmentä vähemmän kuin ennen paloa. Tuotanto- ja henkilövähennykset ovat kohdistuneet Rantsilan yksikköön.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi