Sotkamolainen e-urheiluseura SJ Gaming virittelee valmennustoimintaa pääkaupunkiseudulle

Seuran toimitusjohtaja paljastaa, että juniorivalmennukseen keskittyvä koulutus aloitetaan pääkaupunkiseudulla pian.

e-urheilu
SJ Gaming -joukkueen Tuomas Louhimaa pelaa Counter Strike -peliä.
E-urheilu on kasvava urheilulaji, jolle on SJ Gamingin toimitusjohtajan mukaan vielä vaikea löytää valmentajia Suomesta. Arkistokuva.Marko Väänänen / Yle

Sotkamolainen e-urheiluseura SJ Gaming laajentaa toimintaansa tänä vuonna.

Toimitusjohtaja Jari Karlsson kertoo, että seura aloittaa pääkaupunkiseudulla helmikuussa juniorivalmennukseen keskittyvän koulutuksen. Karlssonin mukaan valmennustoiminnan kehittäminen tulee Suomessa tarpeeseen.

– E-urheilun kaltaiselle nuorelle lajille on haastavaa löytää valmentajia, kun sellaisia ei vielä tässä maassa kouluteta.

Vaikka laajentumista suunnitellaan Etelä-Suomeen, ei SJ Gamingin toimitusjohtajan mukaan Kainuuta unohdeta. E-urheiluseura jatkaa lajin kehittämistä yhdessä muun muassa Vuokatti–Rukan urheiluakatemian ja Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa.

– Haluamme tehdä Kainuusta maailman johtavan e-urheilumaakunnan, Karlsson vakuuttaa.

Lisäksi seuran tavoitteena on suitsia Suomi muun muassa tutkimustiedon avulla maailman parhaaksi e-urheilumaaksi. Tavoitteen toteutumiseksi seura on koonnut asiantuntijaryhmän, jonka tarkoituksena on kehittää koko elektronisen urheilun alaa.

Keskiössä on valmennusohjelman suunnitteleminen, jossa kilpapelaaminen ja arki ovat tasapainossa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!