1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. moottorikelkkailu

Etelä-Lapin moottorikelkkamaastot ovat arvaamattomassa kunnossa – kelkkavuokraamon johtaja: syynä lumisateet

Paksu lumi on muokannut suurten järvien jään heikoksi.

Moottorikelkkailun ammattilaiset kehottavat alan harrastajia pysyttelemään merkityillä kelkkareiteillä. Arkistokuva vuodelta 2011. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Maasto on tällä hetkellä moottorikelkkailijoille arvaamattomassa kunnossa. Erityisesti suurilla järvillä muun muassa Koillismaalla lunta on paljon ja jää on osin heikkoa.

Moottorikelkkailun ammattilaiset kehottavat alan harrastajia pysymään merkityillä reiteillä, jotta kelkkailu pysyy turvallisena. Kuusamolaisen kelkkavuokraamo Stella Polarisin toimitusjohtaja Henri Mustosen mukaan lunta on tullut alueella viime vuoden vastaavaa ajankohtaa paljon enemmän. Näin ollen jää ei ole päässyt paksuuntumaan.

– Lumi on painanut jäätä, jäälle on päässyt vettä ja jäästä on muodostunut monikerroksista. Jää ei ole kovin vahvaa, Mustonen sanoo.

Mustonen kehottaa moottorikelkkailijoita pysyttelemään merkityillä kelkkareiteillä.

Kuusamossa useiden kelkkailijoiden menopeli on vajonnut jäihin viimeisten viikkojen aikana, mutta henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)