Hyppää sisältöön

Merialueilla varoitetaan myrskystä, tuulesta ja aallokosta – Eckerö Line perunut lähtöjä, Tallinkin laivojen saapumista avustettiin satamassa

Meteorologin mukaan vastaavia tuulia on merellä joka vuosi.

Aallokosta varoitellaan Suomenlahdella ja Pohjois-Itämerellä. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Suomen merialueilla on voimassa useita varoituksia. Ilmatieteen laitos varoittaa myrskystä Suomenlahdella, Pohjois-Itämeren itäosassa, Merenkurkussa ja Perämerellä. Kovasta tuulesta varoitellaan Pohjois-Itämeren länsipuolella sekä Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Selkämerellä.

Aallokosta varoitellaan Suomenlahdella ja Pohjois-Itämerellä. Ilmatieteen laitoksen mukaan merkitsevä aallonkorkeus ylittää neljä metriä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso pitää säätä tyypillisenä talvimyrskynä. Tuulet eivät siis hänen mukaansa ole poikkeuksellisen kovia.

– Kyllähän näitä talvella on useita, hän sanoo.

Viking Linen ja Tallink Siljan verkkosivujen liikennetiedotteiden mukaan tiedossa ei ole liikennehäiriöitä. Sen sijaan Eckerö Line kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun) peruneensa yhden lähdön Tallinnasta Helsinkiin ja yhden Helsingistä Tallinnaan kovan tuulen vuoksi.

Voimakas tuuli on kuitenkin näkynyt hieman Tallink Siljankin laivaliikenteessä. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että viime yönä Silja Serenade ja Silja Symphony joutuivat jättämään Maarianhaminan pysähdyksen väliin kovan tuulen vuoksi.

Nöjd kertoo myös, että Silja Serenade saapui tänä aamuna Helsinkiin runsaasti etuajassa, koska laivan operointiin satama-altaassa haluttiin saada tilaa. Sekä Silja Serenade että Megastar käyttivät tänä aamuna hinaajaa apuna laituriin kiinnittymisessä.

Toimenpidettä tarvittiin, koska laivalla voi olla vaikeuksia kiinnittyä laituriin, jos tuuli puhaltaa sitä poispäin.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että kaikki laivat ovat normaalisti lähdössä. Tilanne voi kuitenkin muuttua sitä mukaa, miten säätila etenee. Illan ja yön mittaan voi tulla pieniä viivästymisiä, Nöjd sanoo.

Maalla tuuli ei tänään puhalla yhtä kovaa, eikä maa-alueilla ole varoituksia. Rannikon läheisyydessä tuulilukemat voivat tosin puuskissa nousta melko korkealle. Helena Laakso kertoo, että Porvoon Emäsalossa mitattiin tänään aamupäivällä lähes 29 metriä sekunnissa puhaltanut puuska. Meteorologi arvioi, että tuuli alkaa heiketä myöhemmin iltapäivällä.

.
.