Hyppää sisältöön

Kainuuta mainostetaan matkustajille arktisena järvimaana, jossa reissaaminen ei uhkaa luontoa

Kainuu on mukana Helsingissä järjestettävillä matkamessuilla tammikuussa.

Luonto on edelleen Kainuun valttikortti matkailussa. Matkamessut järjestetään 17.–19.tammikuuta. Kuvituskuva. Kuva: Jonna Karjalainen / Yle

Messujen voimaan uskotaan edelleen Kainuun matkailun markkinoinnissa: kaikki Kainuun matkailualueet ovat mukana tammikuun matkamessuilla Helsingissä.

Tänä vuonna Kainuu esiintyy messuilla uudella brändillään Arctic Lakeland. Vuoden 2019 alussa käynnistynyt kainuulaisten yritysten yhteistyö on maksanut yhteensä 100 000 euroa. Käytännössä matkailukohteet eivät ole muuttuneet, mutta nyt ne markkinoivat Kainuuta yhdessä.

– Yhteisellä esiintymisellä messuilla halutaan näyttää Kainuun monipuolisuutta, sanoo Kainuun edun johtaja Tuomo Tahvanainen.

Tahvanaisen mukaan messujen esittelijämäärät ovat vähentyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta hän uskoo Arctic Lakelandin kiinnostavan.

– Kainuulla on ollut aikaisempinakin vuosina kysyntää. Messut ovat edelleen toimiva konsepti, sillä ihmiset saavat niistä informaatiota ja uusia ideoita matkailuun.

Matkustuksen ja turismin ilmastovaikutuksista on puhuttu paljon, ja esimerkiksi viime vuonna lentämistä vältteleville matkailijoille järjestettiin vaihtoehtoiset matkamessut Helsingissä.

Tuomo Tahvanaisen mukaan ilmastoasioita on mietitty Kainuun messuosastolla. Kaikki messumateriaalit esimerkiksi viedään yhteisellä kuljetuksella Helsinkiin sen sijaan, että niitä kuskattaisiin usealla autolla.

– Lisäksi messuosaston lähes kaikissa matkailutuotteissa korostetaan kestävää kehitystä.

Matkailijoille korostetaan myös Kainuun luontoa ja sen puhtautta. Sitä halutaan vaalia.

– Kainuussa matkustajien määrät ovat sellaisia, että ne eivät ole uhka kainuulaiselle luonnolle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

.
.