Oulun keskustan uusien maamerkkien rakennustyöt alkamassa lähivuosina – "Emme saa unohtaa laadukasta arkkitehtuuria"

Kiikelin merikylpylä on rakennusluvasta kiinni, asemanseudun ja Raksilan rakennustyöt voisivat alkaa jo ensi vuonna.

kaupunkisuunnittelu
Oulun asemanseudun arkkitehtikilpailu voittajatyön kuva uudenlaisesta rautatieasemasta.
Oulun asemanseudulle saatetaan saada työkoneita jo ensi vuonna. Havainnekuva suunnitelmista.Tervatynnyrit-työryhmä

Merkittävät rakennushankkeet muovaavat Oulun kaupunkikuvaa lähivuosina, suuri osa jo seuraavan viiden vuoden sisään. Hotelleita, asuntomessualue tuhansille ihmisille sekä merikylpylä.

Lisäksi uudistetaan asemanseutua ja Raksilan marketaluetta, joissa nostureita saatetaan nähdä jo pian.

– Suurimmat jutut tapahtuvat asemanseudulla ja Raksilassa ja oululaiset huomaavat sen aika äkkiä. Väittäisin, että siellä ovat rakennuskoneet jo vuonna 2021 molemmilla alueilla, sanoo Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki

Asema-alueen suunnitteluun vaikuttaa vielä mahdollinen monitoimiareenahanke. Hankkeen myötä Matinheikki povaa Oulun kaupungin keväästä poliittisesti jännittävää.

– Poliitikkojen tulee ottaa kantaa, millaisia kaupungin toimintoja alueelle sijoitetaan ja tuleeko sinne tapahtuma- ja elämyskeskusta, Matinheikki sanoo monitoimiareenaan viitaten.

Hänen suussaan areena taipuu jo jäähalliksi, ja aiemminkin hankkeesta on puhuttu Kärppä-areenan nimellä.

Osa suurista hankkeista sijoittuu vedenläheiseen maisemaan. Oulun torinrannassa kauppahallin viereen on valmistumassa ensi vuodeksi torihotelli ja merikylpylä. Vänmanninsaaren korkean rantahotellin toteutuspäätöstä odotetaan lähitulevaisuudessa.

Toinenkin tornihotelli on hankkeilla ydinkeskustaan Saaristonkadun ja Kirkkokadun kulmaan. Ouluun saadaan uusi uusi asuinaluekin: Hartaanselänranta ja tuleva asuntomessualue on suunniteltu jopa kolmelletuhannelle asukkaalle.

Matti Matinheikin mukaan kaikkien hankkeiden eteen on tehty jo nelisen vuotta työtä.

Oulun yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja Susa Vikeväkorva (vihr.) iloitsee kaupungin positiivisesta kehityksestä. Hän kuitenkin muistuttaa kestävän kaupunkisuunnittelun ja laadukkaan arkkitehtuurin tärkeydestä.

– On huolehdittava kauniista ja viihtyisästä kaupunkikuvasta ja siitä, että luonto on täällä lähellä. Teemme asuntoja ja rakentamista sadan vuoden päähän, ei vain seuraavalla vuosikymmenelle, Vikeväkorva sanoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)