1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Rajusti vaihteleva sää sai Nelostien reikiintymään Iissä – useita vaurioituneita autoja jouduttiin hinaamaan perjantaiaamuna

Pahimmillaan kuopat olivat noin metrin levyisiä ja veden peitossa.

tieverkot
Autoja siirretään hinausauton kyytiin nelostiellä
Useita vaurioituneita autoja jouduttiin kuljettamaan pois Nelostieltä perjantaiaamuna.Hanna Juopperi / Yle

Lämmin sää ja vesisade ovat aiheuttaneet ongelmia perjantaiaamuna Nelostiellä Iin ja Oulun rajalla.

Yön sekä aamun aikana vanhalle, remontissa olevalle leveäkaistatielle on syntynyt päällystevaurioita ja suurehkoja reikiä.

Useampia autoja vaurioitui ajettuaan kuoppiin, jotka olivat pahimmillaan noin metrin levyisiä. Reikien havaitsemista vaikeutti se, että pahimmat niistä olivat veden peitossa. Autoihin on tullut erityisesti rengas- ja vannevaurioita, kertoo työmaapäällikkö Mikko Karvonen Destialta.

– Aamulla liikennekeskukselta saatiin tieto, että kymmenkunta autoa on parkissa tien varressa. Kyllähän se vakavalta kuulosti.

Remontissa olevalla tieosuudella muutetut kaistajärjestelyt ja erityisesti vanhat tiemerkintäkohdat ovat hauraita ja niihin syntyy helposti vaurioita.

Reikien paikkaamisen jälkeen liikenne on sujunut normaalisti, mutta Karvosen mukaan tieosuudella voidaan jatkossa joutua tekemään uusia liikennejärjestelyjä.

– Mietitään, miten saataisiin liikenne sopimaan niin, että ei tarvitsisi ajaa reikäisten kohtien yli. Jonkinlaista pientä kiertoa kohteeseen varmaan joudutaan tekemään.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi