Kesätöiden haut ovat alkaneet Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla, avoinna satoja työtehtäviä

Kainuussa kokeillaan ensimmäistä kertaa kesätyöseteliä ammattikorkeakouluopiskelijoille.

kesätyö
Jäätelökioskin kassakone.
Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä haettavissa noin 560 kesätyöpaikkaa. Kainuussa on avoinna 560 työpaikkaa, osa soveltuu kesätyönä tehtäväksi. Kuvituskuva.Toni Pitkänen / Yle

Kesätyöhaku on käynnistynyt Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Muutamat isot työnantajat ovat jo ilmoittaneet haun alkamisesta.

Maakunnissa on tulevalle kesälle avoinna jo nyt satoja työpaikkoja. Määrä lisääntyy vielä lähiviikkojen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksen palvelujohtaja Pirjo Juntunen kertoo, että Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä haettavana noin 560 kesätyöpaikkaa.

Erityisesti terveydenhoitoalan kesätyöpaikat ovat jo haettavissa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun kaupunki ottavat erilaisiin hoitoalan kesätöihin ison joukon nuoria.

Avoimia kesätyöpaikkoja on ilmoitettu jo myös elintarvike-, myynti-, ja teollisuudenalan työpaikkoihin. Esimerkiksi Stora Enso Oulussa ottaa ensi kesäksi 60 työntekijää tuotannon ja kunnossapidon tehtäviin.

Juntusen mukaan kesätyöhaku on lähtenyt jälleen reippaasti vauhtiin.

– Tämä on koko ajan aikaistunut.

Kainuun TE-toimiston palvelujohtaja Kirsi Hämäläisen mukaan kesätyöpaikkojen ilmoittelu Kainuussa ei ole vielä näin vuoden vaihteessa kiivaimmillaan.

– Aikaisemman kokemuksen mukaan työnantajat aloittavat ilmoitella kesätyöpaikkoja runsaammin helmikuulla.

Kainuun TE-toimistossa on avoinna 560 työpaikkaa, joista määräaikaisia on 226 työpaikkaa. Näistä osa soveltuu Hämäläisen mukaan hyvin kesätyönä tehtäväksi.

Kesätöitä löytyy mansikanpoiminnasta asiantuntijatason lomien sijaisuuksiin. Lukumääräisesti merkittäviä määriä kesätöitä löytyy muun muassa puhdistuspalvelualalta, hoitoalalta sekä teollisuuden eri ammateista.

Kajaanin kaupunki ottaa pitempiaikaiseen kesätyöpestiin 35 nuorta muun muassa kiinteistönhoidon, matkailupalvelujen ja varhaiskasvatuksen töihin.

Henkilöstösihteeri Paula Tokkonen kertoo, että kaupunki kokeilee nyt ensimmäistä kertaa kesätyöseteliä myös ammattikorkeakouluopiskelijoille. Tavoitteena on, että opiskelijanuoret saisivat töitä kajaanilaisyrityksistä, eikä töihin tarvitsisi lähteä toiselle paikkakunnalle. Kaikkiaan nuorten kesätyöseteleitä on tarjolla 600 kappaletta.

Transtechin Kajaanin Otanmäkeen samoin kuin yhtiön Oulun toimipaikkaan otetaan muutamia kymmeniä kesätyöntekijöitä, lähinnä alan opiskelijoita.

– Perinteisesti olemme palkanneet 20–40 kesätyöntekijää, mutta tänä vuonna voimme ottaa vähän enemmän, toteaa henkilöstöjohtaja Asko Saastamoinen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)