1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Räjähderikos

Poliisi takavarikoi aseita ja räjähdysaineita kotietsinnässä Jämijärvellä – neljä miestä vangittu

Vangittuja epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta, räjähderikoksesta ja varkaudesta.

Räjähderikos
Poliisi.
Neljä epäiltyä vangittiin tänään Satakunnan käräjäoikeudessa. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Lounais-Suomen poliisi tutkii Jämijärvellä tapahtunutta epäiltyä törkeää ampuma-aserikosta, räjähderikosta ja varkautta.

Rikoksista epäillään neljää henkilöä. Heidät on tänään vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa. Vangitut ovat kotoisin Kankaanpään seudulta. He ovat kaikki alle 25-vuotiaita miehiä.

Poliisi teki rikosepäilyn johdosta kotietsintöjä, joissa takavarikoitiin useita laittomia ampuma-aseita ja suuri määrä räjähdysaineita.

Kotietsinnät toteutettiin poliisilaitoksen eri toimijoiden yhteisoperaationa, jossa oli mukana myös erikoiskalustoa.

– Tuollaiset nimikkeet kun on kyseessä, niin huomioidaan turvallisuuden näkökulmasta, että käytetään erikoiskoulutettua henkilöstöä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Toni Sjöblom Lounais-Suomen poliisista.

Huumetutkinta johti jäljille

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille toisen rikostutkinnan kautta. Toni Sjöblom kertoo, että toisessa rikostutkinnassa oli kyse huumetutkinnasta. Hän ei kommentoi sitä, mitä varten aseita ja räjähteitä on mahdollisesti varastoitu.

Sjöblom ei kommentoi sitä, voiko tapaus liittyä esimerkiksi asekauppaan tai rikollisryhmän varustautumiseen. Sen hän kuitenkin kertoo, että tapausta tutkii Porin poliisiaseman niin sanottu JR-tutkintaryhmä, eli ryhmä joka tutkii järjestäytyneen ja vakavan rikollisuuden juttuja.

Varkausepäily liittyy mökkimurtoon, jossa vietiin aseita. Tekoajaksi epäillään varkaudessa viime vuoden lokakuun loppua ja muissa rikoksissa elokuun alun ja joulukuun alun välistä aikaa. Poliisi ei kerro yksityiskohtia siitä, mistä varkaudessa on kyse. Poliisi kuitenkin tiedotti asevarkaudesta jo lokakuun lopulla, kun Jämijärveltä varastettiin kesäasunnosta neljä kappaletta pitkiä aseita. Aika, tekopaikka ja päivämäärät täsmäävät vangitsemisvaatimuksen julkisiin tietoihin.

Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla 3.1.2020 klo 16:09.

Lue seuraavaksi