Hyppää sisältöön

Myrskyä näkyvissä – Merivartiosto kehottaa välttämään merellä liikkumista

Tuuli on puhaltanut puuskissa kovaa sisämaassa, mutta illaksi tuuli voimistuu etenkin merialueilla.

Kuva: Marko Väänänen / Yle

Puuskissa puhaltava tuuli on laantumassa sisämaassa, mutta voimistumassa iltaa kohden rannikolla.

Tuuli on katkonut tänään sähköjä eri puolilla maata. Esimerkiksi Seinäjoella sähköttä oli yöllä ja aamulla kolmisensataa taloutta. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sai käydä raivaamassa muutamia kaatuneita puita.

Maalla tuuli ei enää puhalla yhtä kovaa, eikä maa-alueilla ole varoituksia. Rannikon läheisyydessä tuulilukemat voivat tosin puuskissa nousta melko korkealle.

Merialueilla tuulen ennustetaan voimistuvan vielä iltaa kohden. Ilmatieteenlaitos varoittaa myrskystä Merenkurkussa ja Perämerellä, ja lisäksi kovasta aallokosta Perämerellä.

Vallgrundin merivartioasemalta kerrotaan, että tuuli puhaltaa nyt kovaa lännestä, mutta on kääntymässä enemmän luoteen suuntaiseksi. Lisäksi tuuli on voimistumassa iltaa kohden. Merivartiosto kehottaa välttämään merellä liikkumista tänään.

Vaasan ja Uumajan välillä liikennöivä Wasa Express on tänään kulkenut aikataulun mukaan, eikä ainakaan toistaiseksi ole ilmoittanut muutoksista aikatauluissaan. Suomenlahdella mm. Eckerö Line perui muutaman vuoron Tallinnan ja Helsingin välillä tänään tuulen takia.

.
.