Katso suorana: Syntyykö vientialan työehtosopimus? Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton hallinnot koolla

Muille aloille suuntaa näyttävän neuvottelutuloksen kohtalo ratkeaa iltapäivällä.

työehtosopimukset
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (vas.) ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Turja Lehtonen (2. vas.) sekä Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle (oik.) Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden neuvotteluissa valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingissä 16. joulukuuta.
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (vas.) ja Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle (oik.) kommentoivat ratkaisua lauantaina iltapäivällä. Kuva neuvotteluista valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingissä 16. joulukuuta.

Vientialan työehtosopimuskiistaan odotetaan tänään ratkaisua. Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton hallinnot ovat tahoillaan koolla ottamassa kantaa eilen perjantaina saavutettuun neuvottelutulokseen.

Teollisuusliiton hallitus on aloittanut klo 12.30 kokouksensa, jonka arvioidaan kestävän kolmisen tuntia. Työnantajan puolella neuvottelutulosta käsittelee Teknologiateollisuuden työvaliokunta.

Yle näyttää kokousten jälkeiset tapahtumat suorana alkaen klo 15.30. Samalla selviää neuvottelutuloksen sisältö, jos molemmat osapuolet ovat sen hyväksyneet.

Kyse on palkkakierroksen merkittävimpänä pidetystä, niin sanotusta päänavaajasopimuksesta, joka koskee lähes 100 000:ta vientiteollisuuden palkansaajaa. Sopimus osoittaa suuntaa myös muiden alojen neuvotteluille.

Aiheesta aiemmin:

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välille on syntynyt neuvottelutulos – työmarkkinakierroksen avaussopimus syntymässä