Kotkassa uhkaava tilanne ravintolan edessä: Päihtynyt autoilija ajoi ihmisiä kohti

Kotkassa ravintolan edessä seisoneet ihmiset joutuivat juoksemaan pois alta, kun ravintolasta poistettu mies ajoi autolla heitä kohti sunnuntain ja maananatain välisenä yönä 1,94 promillen humalassa.

Kotka
Poliisi kuvattu selkäpuolelta.
Kotkassa poliisi ajoi takaa päihtynyttä autoilijaa, joka oli aiemmin ajanut ravintolan edessä olleita ihmisiä kohti.Tiina Jutila / Yle

Poliisi sai sunnuntain ja maanantain välisenä yönä puoli neljän aikana ilmoituksen autosta, joka oli ajanut Kotkankadulla ravintolan edessä olleita ihmisiä kohti.

Paikalla olleet ihmiset olivat joutuneet juoksemaan auton edestä pois, etteivät olisi jääneet sen alle.

Poliisipartion saavuttua paikalle selvisi, että auton kuljettaja oli hetkeä aiemmin poistettu samasta ravintolasta.

Poliisipartio tavoitti ravintolan luota poistuneen auton Vuorelankulmassa, josta auto jatkoi matkaa voimakkaasti kiihdyttäen Hyväntuulentielle. Hyväntuulentiellä poliisilla oli takaa-ajossa nopeutta enimmillään 150 kilometriä tunnissa.

Karkuun ajanut auto jatkoi matkaa Kyminlinnan liikenneympyrästä Kymintielle. Partio kadotti näköyhteyden pakenevaan autoon, mutta pystyi seuraamaan sen reittiä lumessa näkyvien jälkien perusteella.

Ajoneuvo löytyi hetken kuluttua Korkeakosken sillan luota. Sillalla auto oli ajautunut tien oikealla puolella olevalle pyörätielle ja vaurioitunut ulosajossa.

Poliisipartion saavuttua paikalle auton kuljettaja yritti vielä lähteä juosten karkuun, mutta hänet saatiin kiinni. Vuonna 1999 syntynyt mies puhalsi 1,94 promillea.

Hänet on otettu kiinni asian selvittämisen vuoksi, ja häntä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.