Talvisodankäynnin kurssilla Sodankylässä harjoittelee ulkomaalaisia sotilaita

Kurssille osallistuu yhdysvaltalaisia, hollantilaisia ja ranskalaisia sotilaita.

puolustusvoimat
Kouluttaja Adam Quiston Yhdysvaltain asevoimien talvikoulutuskeskuksesta Alaskasta
Kouluttaja Adam Quiston Yhdysvaltain asevoimien talvikoulutuskeskuksesta Alaskasta on tehnyt kynsitulet Jääkäriprikaatin talvisodankäynnin peruskurssilla. Arkistokuva.Tapani Leisti / Yle

Maanantaina Sodankylässä alkaneella talvisodankäynnin kurssilla harjoittelee ulkomaalaisia sotilaita.

Jääkäriprikaatin järjestämälle kurssille osallistuu puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen henkilöstön lisäksi yhdysvaltalaisia, hollantilaisia ja ranskalaisia sotilaita. Kurssilla on yhteensä 25 henkilöä.

Yhdysvaltalaisten sotilaiden osallistuminen on osa koulutusyhteistyötä, missä myös Suomella on mahdollisuus lähettää kouluttajia oppilaiksi yhdysvaltojen kansallisille kursseille. Hollantilaiset ja ranskalaiset sotilaat sen sijaan osallistuvat kurssille ensimmäistä kertaa.

Sotilaille opetetaan kurssilla talvisodankäynnin perusteita ja selviytymistaitoja, minkä jälkeen heidän osaamistaan testataan harjoituksessa.

Kurssi kestää ensi viikon perjantaihin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).