1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen pomovalinnoista kolmas oikaisuvaatimus

Riitta Erola vaatii, että kaupunginhallitus kumoaa Antti Lassilan valinnan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan.

Antti Lassila valittiin Rovaniemen kaupungin sivistys- ja hyvinvointijohtajaksi 16. joulukuuta. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

ROVANIEMI Rovaniemen kaupungin johtajien valinnoista on tehty kolmas oikaisuvaatimus.

Ilman johtajanpaikkaa jäänyt Riitta Erola vaatii, että kaupunginhallitus kumoaa Antti Lassilan valinnan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan. Lisäksi Erola vaatii, että hänet valitaan virkaan ansioituneempana ja viran kelpoisuusehdot täyttävänä henkilönä.

Erola oli viime vuoden loppuun asti Rovaniemen kaupungin kehitysjohtaja, ja hänet on sen jälkeen siirretty hallintolakimiehen virkaan.

Kaupunginhallitus päätti johtajien viroista 16. joulukuuta. Tuolloin sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtajaksi valittiin entinen sivistyspalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila ja elinvoimapalvelujen toimialajohtajaksi valittiin silloinen elinvoimajohtaja Jukka Kujala.

Johtajavalintoja vaativat oikaistavaksi myös perussuomalaisten kuntapäättäjä Kalervo Björkbacka ja vasemmistoliiton Lapin piirin puheenjohtaja Henri Ramberg. Björkbackan ja Rambergin mielestä Antti Lassilalla ei muun muassa ole riittävän laajaa tuntemusta sosiaali- ja terveysalalta.

Toimialajohtajien valinnasta voi tehdä oikaisuvaatimuksen 14. tammikuuta asti. Kaupunginhallitus käsittelee oikaisuvaatimukset aikanaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).