Kemin lukiossa alkaa taas remontti – nyt uusien ruokailujärjestelyjen vuoksi

Ruokailu siirtyy lyseorakennukseen, koska ammattikorkeakoulu on myymässä rakennusta, jossa on lukiolaistenkin käyttämä Melissa-ravintola.

Kemi
Kemin lyseon lukio
Kemin lyseon lukio oli remontissa koko viime syksyn. Nyt uudet ruokailutilat pitäisi saada valmiiksi huhtikuuhun mennessä.Risto Koskinen / Yle

Kemin lyseon lukioon ryhdytään rakentamaan jakelukeittötä ja ruokasalia.

Lukiolaiset ovat jo 25 vuoden ajan ruokailleet viereisessä ammattikorkeakoulun tiloissa sijaitsevassa Melissa-ravintolassa.

Sen vuokrasopimus kuitenkin päättyy, kun ammattikorkeakoulu myy rakennuksen hyvinvointialan koulutuksen siirryttyä Kemin Kivikankaan kampukselle. Lukion rehtori Pekka Mäkelä sanoo, että uusien tilojen pitäisi olla valmiina huhtikuun alussa.

Keittiö ja sali rakennetaan nykyisen kirjaston paikalle eli samaan tilaan, missä lukion ruokasali ja keittiö toimivat ennen kuin lukiolaiset siirtyivät ruokailemaan Melissa-ravintolaan vuonna 1995.

Pekka Mäkelän mukaan kirjastoa on alustavasti suunniteltu aiemmin kielistudiona toimineeseen luokkaan.

Kemissä lukiolaiset aloittivat loppiaisen jälkeen tiistaina kevätlukukautensa omissa tiloissaan lyseorakennuksessa oltuaan menneen syksyn evakossa remontin tieltä.

Syksyn lukiolaiset opiskelivat väistötiloissa Kemin kulttuurikeskuksessa ja Sauvotalossa, koska lyseossa paljastui asbestiongelma käyttö- ja lämpövesijohtojen uusimistöiden yhteydessä viime kesänä.