Kauhajoella pihapiirissä liikkunut susi on paikannettu

Susi liikkuu edelleen Kauhajoen Hangaskylän liepeillä, jossa se sunnuntaina lähti seuraamaan vaunuttelevaa naista.

susi
Kauhajoen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Latvanen.
Pihapiirissä vierailleen suden lopettamispäätös on pitänyt Kauhajoen riistanhoitoyhdistyksen väen valppaana, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Latvanen.Päivi Rautanen/Yle

Kauhajoen riistanhoitoyhdistyksen partiot ovat onnistuneet jäljittämään sunnuntaina Hangaskylässä pihapiiriin tulleen suden. Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Latvasen mukaan kyseinen yksilö liikkuu tällä hetkellä muutaman kilometrin säteellä sunnuntain tapahtumapaikasta. (siirryt toiseen palveluun)

Poliisi antoi sudesta maanantaina lopettamispäätöksen ja sitä on sen jälkeen pyritty paikantamaan. Perusteena lopettamispäätökselle oli se, että susi oli menettänyt ihmisarkuutensa.

Luvan mukaan suden saa lopettaa tietyllä muutaman kilometrin toimintasäteellä.

– Meillä on sudesta videotallenne, josta pystytään katsomaan suden väritys. Lisäksi jälkiseuranta on koko ajan päällä. Sillä tiedetään, että kyseessä on oikea yksilö, kertoo Jarkko Latvanen.

Suden liikkeitä seurataan

Myös suden käyttäytymistä on voitu havainnoida sunnuntaina kuvatulta videolta. Susi oli lähtenyt seuraamaan naista, joka oli liikkellä lastenvaunujen kanssa ja susi oli seurannut naista pihapiiriin saakka. Pihalla myös leikki lapsia.

Latvanen arvioi, että kyse on nuorehkosta, uteliaasta sudesta. Se liikkuu yksinään lauman reviirin ulkoreunalla.

– Se näytti pelottomalta ja oli menettänyt arkuutensa ihmistä kohtaan ihan kokonaan, eikä silloin pysty lupaamaan, ettei se tee kenellekään mitään, pohtii Latvanen.

Siksi Latvanen ymmärtää etenkin lapsiperheiden huolen ja pelon. Riistanhoitoyhdistyksen toiminnassa on kuitenkin pidettävä jalat maassa.

– Meidän tulee pysyä rauhallisena ja toimia lupaehtojen mukaan.

Latvanen arvioi, että lopettamispäätös saadaan täytäntöön, sillä maastossa seurataan tilannetta koko ajan.