Hyppää sisältöön

Putin saapui yllättäen Syyriaan – kiittää kehitystä Syyrian valtiollisen aseman palauttamiseksi

Syyrian presidentti Bashar al-Assad puolestaan kiitti Venäjää avusta taisteluissa.

Venäjän ja Syyrian presidentit Vladimir Putin ja Bašar al-Assad kättelevät tapaamisessaan Venäjän joukkojen tukikohdassa Damaskoksessa. Kuva: Syrian Presidency / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin on matkustanut yllättäen Syyriaan tapaamaan presidentti Bashar al-Assadia.

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Putin painotti, että paljon on tehty Syyrian valtiollisen aseman ja alueellisen yhtenäisyyden palauttamiseksi.

– Putin totesi myös, että Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa voi nähdä paljain silmin, miten rauha on palautettu, Peskov kertoi venäläisille uutistoimistoille.

Al-Assad puolestaan kiitti Venäjää ja Venäjän joukkoja avusta "taisteluissa terrorismia vastaan" ja rauhanomaisen elämän palauttamisessa, Peskov sanoo.

Venäjä lähetti joukkoja Syyrian hallituksen tueksi vuonna 2015. Syyrian hallitus on sen jälkeen onnistunut valtaamaan takaisin valtaosan alueista, jotka se oli menettänyt kapinallisille vuonna 2011 alkaneen sisällissodan aikana.

Syyrian hallitusta on auttanut myös Iran. Keskeinen hahmo oli Qassem Suleimani, jonka Yhdysvallat tappoi tammikuun alussa lennokki-iskussa Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Suleiman oli tullut Irakiin vierailulta Syyriasta.

Al-Assad ja Putin tapasivat Venäjän joukkojen päämajassa. Putin aikoo käydä myös useissa muissa kohteissa, Peskov kertoi tarkentamatta.

Putin vieraili edellisen kerran Syyriassa vuonna 2017, jolloin kohteena oli Venäjän Hmeimimin lentotukikohta.

Korjaus 8.1.2020 klo 9: Qassem Suleimani kuoli tammikuun alussa, ei joulukuun lopussa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Lue myös:

.
.