1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelastuslaitokset

Kymmenen haki Lapin pelastuslaitoksen pomoksi

Paikka tuli auki, koska nykyinen pelastusjohtaja Martti Soudunsaari jää eläkkeelle.

Lapin pelastusjohtaja on Lapin palokuntien ykköspäällikkö.

LAPPI Lapin pelastusjohtajan virkaa on hakenut kymmenen henkilöä. Hakuaika päättyi viime perjantaina.

Virkaa hakivat muun muassa Lapin ammattikorkeakoulun projektijohtaja Reijo Tolppi, Lapin aluehallintoviraston johtaja Jari Aalto, Lapin yliopiston hallintojohtaja Markus Aarto ja Rovaniemen kaupungin turvallisuuspäällikkö Jari Brännare.

Lisäksi hakemuksen jättivät Huoltovarmuuskeskuksen viestintäpäällikkö Katja Ahola, Maahanmuuttoviraston koulutus- ja kehittämispäällikkö Johanna Anttonen, Oulu–Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Hottinen, Lapin pelastuslaitoksen palotarkastaja Tuomas Korhonen, Jyväskylän kaupungin hallinto- ja talouspäällikkö Pauli Nurminen ja Suomen kuntaliiton pelastustoimen kehittämispäällikkö Vesa-Pekka Tervo.

Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi sanoo, että hakijajoukko on laadukas ja monipuolinen. Hän uskoo, että seuraava pelastusjohtaja on yksi heistä

Osa hakijoista haastatellaan lähiaikoina. Lapin liiton hallitus valitsee uuden johtajan aikaisintaan tämän kuun lopussa.

Nykyinen pelastusjohtaja Martti Soudunsaari jää eläkkeelle keväällä.

KORJATTU: Reijo Tolpin titteli vararehtorista projektijohtajaksi ja Brännaren etunimi sekä titteli valmiuspäälliköstä turvallisuuspäälliköksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).