Tampereen tavara-aseman siirtotyöt mutkistavat liikennettä Tammelassa

Seuraintalo Morkun purkamiseen ei vielä ole lainvoimaista lupaa, mutta Tampere on jo tehnyt sopimuksen tavara-aseman siirrosta Morkun paikalle.

Tammela, Tampere
Antti Eintola / Yle
Ratapihankadun liikenne on usein ruuhkaista hankalaksi koetulla väliaikaisella reitillä puurakenteisen Morkun ja vihreän tavara-aseman välissä. Nyt rakennusten väli muuttuu työmaa-alueeksi, ja katuliikenne kiertää Morkun takaa Murtokatua pitkin.

Tampereen vanhan tavara-aseman siirtäminen vie Ratapihankadun liikenteen uusille urille.

Seuraintalo Morkun purkamiseen ei vielä ole lainvoimaista lupaa, mutta kaupunki on jo tehnyt Kreate Oy:n kanssa sopimuksen tavara-aseman siirrosta Morkun paikalle. Vanhan seuraintalon purkaminen on tarkoitus aloittaa, kun valitus rakennussuojelun hylkäämispäätöksestä on käsitelty.

Töitä valmistellaan tavara-aseman ja purettavaksi aiotun seuraintalo Morkun välisellä alueella parin-kolmen seuraavan viikon aikana. Nykyinen Ratapihankadun ajoyhteys tavara-aseman ja Morkun välissä muuttuu työmaa-alueeksi.

Kiertoreitti kulkee Tammelassa Murtokadun kautta.

Kevyen liikenteen yhteys Tammelankadulta Vellamonkadulle siirtyy Kaivokadun suuntaiselle puistokäytävälle. Rongankadun alikulun liikenteeseen työmaajärjestelyt eivät aiheuta tässä vaiheessa muutoksia.

Lue myös:

Tampereen vanha tavara-asema siirretään sittenkin: urakkasopimus Ratapihankadun tavara-aseman siirrosta ja Morkun purkamisesta sovittu