YIT rakentaa uuden risteilyterminaalin Tallinnan satamaan

Rakennus lämmitetään merestä kerättävällä lämmöllä ja aurinkopaneeleilla.

Tallinnan satama
Havainnekuva Tallinnan uudesta risteilyterminaalista.
YIT

Rakennusyhtiö YIT rakentaa uuden risteilyterminaalin Tallinnan satamaan, yhtiö kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun). Sopimuksen arvo on yli 13 miljoonaa euroa. Työt alkavat tässä kuussa, ja arvioitu valmistumisaika on kesällä 2021.

Yhtiön mukaan sopimus sisältää kolmikerroksisen, noin 4 000 neliön suuruisen terminaalirakennuksen rakentamisen, matkustaja-alueen satamalaiturille, leikkipuiston ja pysäköintipaikkoja.

– Satama tahtoo toivottaa ulkomaalaiset vierailijat tervetulleeksi maahansa mahdollisimman mukavasti, ja esimerkiksi arkkitehtuurin osalta uusi terminaalirakennus on varsin näyttävä, YIT:n toimitilarakentamisen johtaja Peter Forssell kertoo.

Risteilyterminaali rakennetaan Tallinnan vanhan kaupungin satamaan olemassa olevien terminaalien viereen. Rakennus lämmitetään merestä kerättävällä lämmöllä ja aurinkopaneeleilla.

Risteilysesongin ulkopuolella rakennus toimii tapahtumien, konserttien ja konferenssien pitopaikkana, ja sinne mahtuu jopa 2 000 henkeä, YIT sanoo tiedotteessa.