1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. polkujuoksu

Kainuun Rastiviikot järjestää kesällä polkujuoksutapahtuman Hossassa – "Täydelliset polut, ei tarvitse ryteikköjä koluta"

Kisamatkoja on tarjolla 10 kilometristä aina 78 kilometriin.

Hossan kangasmaastot sopivat hyvin polkujuoksuun. Arkistokuva.

Kainuun Rastiviikko järjestää ensi kesänä uuden polkujuoksutapahtuman. Hossassa 27.6. juostava tapahtuma on lähtöisin Rastiviikon pääsihteerin Jukka Liuhan henkilökohtaisesta innostuksesta.

– Se on jo pitkään ollut oma haave.

Liuha tunnetaan myös seikkailukilpailu Lost in Kainuun yhtenä ideoijista. Lost in Kainuun myötä myös muiden niin sanottujen oheistapahtuminen järjestäminen on mahdollistunut. Niin kävi myös tulevan Kainuu Trail Hossa-tapahtuman suhteen.

– Rastiviikko on hyvä taustaorganisaatio tähän, Liuha tuumaa.

Polkujuoksutapahtumien määrä on Suomessa hurja, ja Jukka Liuha ymmärtää kilpailutilanteen. Tapahtumalla ei ole tavoitteita kävijöiden suhteen. Tuoreen kansallispuiston kangasmaastot tarjoavat lajia aidoimmillaan.

– Hossassa on täydelliset polut, ei tarvitse ryteikköjä koluta. Maisemat tarjoavat silmäkarkkia.

Tapahtuma järjestetään päivää ennen Kainuun Rastiviikon ensimmäistä osakilpailua. Liuhan mukaan myös Rastiviikon osallistujilla on mahdollisuus osallistua lyhyemmille 10 ja 21 kilometrin matkoille.

Hossan polkujuoksutapahtumassa juostaan muun muassa Julman-Ölkyn, Kokalmuksen ja Jatkonvaaran maisemissa. Kisamatkoja on tarjolla 10–78 kilometrin välillä.

Hossa nimettiin kansallispuistoksi Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi vuonna 2017.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!