1. yle.fi
  2. Uutiset

SJK:n Jesse Sarajärvi sairastui vakavasti ja jättää jalkapallon – "Viime vuodet on olleet niin vaikeita sairauden kanssa"

Seinäjoen Jalkapallokerhon keskikenttäpelaaja Jesse Sarajärveltä kesällä 2018 löydetty aivolisäkkeen kasvain on saatu hallintaan.

Seinäjoen Jalkapallokerho
Jesse Sarajärvi SJK
Jesse Sarajärvi keskittyy nyt opintoihinsa.Tomi Natri / AOP

Seinäjoen Jalkapallokerhon keskikenttäpelaaja Jesse Sarajärvi ei jatka pelaamista SJK:ssa.

Sarajärvi kertoo seuran tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että hänen aivolisäkkeestään löydettiin kasvain vajaat kaksi vuotta sitten kesällä 2018. Kasvain on saatu hallintaan, mutta Sarajärvi kokee sairauden vaikuttaneen itseensä fyysisesti ja henkisesti niin, että nyt on aika ottaa ammattiurheilussa aikalisä.

– En mä silti mitään absoluuttista päätöstä ole tehnyt pelaamisen suhteen, että nyt lopettaisin kokonaan. Mutta nyt ainakin tuntuu siltä, Sarajärvi sanoo tiedotteessa.

Sarajärvi kertoo oireiden alkaneen armeijan jälkeisella kaudella 2016, kun hänen palautumisessaan huomattiin ongelmia. Asiaa tutkittiin ja aivolisäkkeen kasvain löytyi kesällä 2018.

– Itse aina luulin, että oli veto pois vain siksi, että treenasin niin kovaa. Sitten kun sain lopulta tiedon mistä se johtuu, niin olihan se vapauttava tieto.

"Jopa kengän koko on kasvanut"

Sarajärven kasvainta hoidetaan edelleen viikottaisella lääkityksellä. Sen Sarajärvi kertoo aiheuttavan huonon olon.

– Se lääke aiheuttaa aina aika pahat vatsaoireet. Joten ei semmoisen lääkkeen kanssa ole helppoa olla ammattilaisurheilija, kun kuitenkin pitäisi olla joka päivä parhaimmillaan, Jesse Sarajärvi sanoo.

Elimistön hormonitasoja säätelevässä aivolisäkkeessä ollut kasvain on tuonut mukanaan myös muutoksia Sarajärven kehoon. Kroppa on muuttunut, hän sanoo.

– Rasvaprosentti on edelleen tosi pieni, olisi varmaan joukkueen pienimpiä edelleen, mutta paino on silti noussut ja jopa kengän koko on kasvanut. Pituutta en ole mitannut, mutta tuntuu kuin sitäkin olisi tullut lisää.

Kauppatieteiden maisteriksi

Jesse Sarajärvi opiskelee Vaasan yliopistossa. Hän on kauppatieteiden kandidaatti ja haaveissa on saada maisteriopinnot valmiiksi. Nyt, kun sairauden hoito on hyvällä mallilla, hän aikoo keskittyä opintoihin.

– Kyllä mä tykkään niin paljon kuitenkin pelata, mutta kun viime vuodet on olleet niin vaikeita tuon sairauden kanssa, niin ei siitä samalla tavalla ole nauttinutkaan sitten.

Lue seuraavaksi