Influenssatilanne Satakunnassa vielä melko rauhallinen – muita hengitystieviruksia paljon liikkeellä

Sairaalahoitoon johtaneita influenssatapauksia on ollut vielä vähän.

influenssa
Mies niistää nenää.
Hengitystieviruksia on nyt Satakunnassa liikkeellä melko paljon.Henrietta Hassinen / Yle

Influenssatilanne Satakunnassa on toistaiseksi ollut kohtalaisen rauhallinen. Influenssa A -löydökset ovat Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL:n seurannan perusteella kuitenkin lisääntymässä.

– Sairaalahoitoon johtaneita influenssatapauksia on ollut vielä vähän, kertoo infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä Satakunnan sairaanhoitopiiristä.

Influenssa B-tapauksia on toistaiseksi varmistettu vain kaksi.

Paljon muita hengitystieviruksia

Muita hengitystieviruksia on Satakunnassa liikkeellä melko paljon. RSV (respiratory syncytial virus) -tapaukset ovat lisääntyneet ja lastenosastolla on hoidettu potilaita sen aiheuttaman hengitystieinfektion vuoksi. RSV-infektioita on todettu myös aikuisilla.

– Tästä vuodesta odotetaan melko vilkasta RSV-vuotta.

Liikkeellä on myös muun muassa rinto- entero- ja adenovirusta. Satakunnassa on lisäksi todettu pneumokokkibakteerin aiheuttamia keuhkokuumeita ja yleisinfektioita, jotka syntyvät usein virustaudin jälkitautina.

– Jos kuuluu perussairautensa vuoksi riskiryhmään, kuume nousee uudelleen, yleiskunto heikkenee tai ilmaantuu hengitysvaikeuksia, on syytä hakeutua tutkimuksiin ja hoitoon, toteaa Uusitalo-Seppälä.