1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Justin Bieber

Laulaja Justin Bieber torppaa huumehuhut – kertoo sairastuneensa borrelioosiin ja pusutautiin

Bieber sanoo sairauksien vaikuttaneen hänen aivotoimintaansa, ihoonsa ja vireystilaansa.

Justin Bieberin riutunut ulkonäkö on saanut liikkeelle huhuja huumeidenkäytöstä. Kuvassa laulaja viime kuussa Los Angelesissa. Kuva: Rex Features / AOP

Kanadalaislaulaja Justin Bieber on sairastunut borrelioosiin eli Lymen tautiin ja mononukleoosiin, jota kutsutaan kansankielellä pusutaudiksi. Bieber kertoi asiasta Instagram-päivityksessään.

Samalla Bieber vastasi niille, jotka ovat väittäneet hänen näyttävän nykyään narkkarilta.

– He eivät ole tajunneet, että minulla on hiljattain diagnosoitu Lymen tauti ja että minulla on ollut vakava, krooninen mononukleoosi. Se on vaikuttanut ihooni, aivotoimintaani, vireystilaani ja yleiseen terveyteeni, Bieber kirjoittaa.

Borrelioosi on punkkien levittämä infektiosairaus, joka voi hoitamattomana aiheuttaa muun muassa iho-, nivel-, hermo-, sydän- ja lihasoireita.

Pusutautina tunnettu mononukleoosi on puolestaan viruksen aiheuttama kuumetauti, johon aikuisilla liittyy useimmiten nielurisatulehdus ja yleinen imusolmukkeiden suureneminen sekä oireeton maksatulehdus, kertoo Terveyskirjasto (siirryt toiseen palveluun).

– Kaksi viime vuotta ovat olleet rankkoja, mutta nyt saan hoitoa ja palaan entistä ehompana! Bieber lupaa.

Hän aikoo julkaista lähiaikoina YouTube-kanavallaan dokumenttisarjan sairauksistaan.

– Niistä näkee, mitä kaikkea vastaan olen taistellut ja minkä olen VOITTANUT! Bieber riemuitsee.

TMZ-viihdemedian (siirryt toiseen palveluun) mukaan Bieberillä meni lähes koko viime vuosi diagnosoimattoman sairauden kanssa kärsiessä, kunnes lääkärit lopulta saivat diagnoosin tehtyä.

Lue myös:

Justin Bieberin mukaan finnit ovat in – #freethepimple-kampanja, mallit ja tavalliset ihmiset levittävät sanomaa näppylöiden hyväksymisestä

Perinteinen punkkisyyni on yhä paras tapa torjua borrelioosia – "Lapsilla varsinkin hiusten alue on syytä tarkistaa usein"

Punkinpuremaa hoidetaan yhä useammin antibiooteilla, vaikka borrelioosista ei olisi oireita

Borrelioosia ihmiseen tartuttavat punkit leviävät huolestuttavasti – sairastuneiden määrä moninkertaistunut