1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liukkaus

Poikkeuksellinen liukkaus on saanut monen pohjoispohjalaisen kunnan tarjoamaan hiekoitusapua asukkailleen

Esimerkiksi Pudasjärvellä ja Limingan kunnassa on avattu kuntalaisille tarkoitettuja hiekoituspisteitä.

liukkaus
Liukas piha.
Kotipihat ja -tiet ovat nyt pohjoisessa monin paikoin poikkeuksellisen liukkaita. Kuvituskuva.Jouki Väinämö / Yle

Vuoden vaihteen poikkeuksellinen liukkaus on saanut kuntia, yrityksiä ja yhdistyksiä auttamaan ihmisiä pysymään pystyssä.

Esimerkiksi Pudasjärven ja Limingan kunnat ovat avanneet hiekkapisteen asukkailleen. Pudasjärvellä hiekkaa voi hakea torilta ja Limingassa kasitien tuntumasta Kaarteenahon alueelta. Hiekkaa ei ole tarkoitettu kaupalliseen käyttöön, vaan kuntalaisten omille pihoille ja pihateille.

Limingan kunnan tekninen johtaja Simo Pölläsen mukaan poikkeusolot tarvitsevat poikkeuksellisia ratkaisuja.

– Itse olen pian 60 vuotta elänyt, enkä ihan heti tällaisia kelejä ole nähnyt. Kunnalle tämä ei ole iso satsaus, ja jos yksikin kaatuminen tällä vältetään, niin se on varmasti kuitattu.

Myös Lapissa useampi kunta, yhdistys ja yritys on lähtenyt hiekoitustalkoisiin mukaan.

Keminmaassa yli 75-vuotiaat kuntalaiset saavat hakea hiekoitushiekkaa ilmaiseksi. Tervolassa kunta ja paikallinen Lions Club hiekoittavat yhteistuumin senioreiden porraspieliä. Myös Simossa leijonat ovat lahjoittaneet hiekoitusämpäreitä kotona asuville ikäihmisille.

Kemissä puolestaan paikallinen maanrakennusalan yritys on järjestänyt keskustaan murskelavan, josta voi hakea mursketta ilman korvausta sen verran mitä käsin jaksaa kantaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi