Vaikuttajanaiset tapaavat Kokkolassa toista kertaa, mutta moni kysyy yhä, voiko itse ajatella kuuluvansa joukkoon

Järjestäjiltä on kysytty, kuka on vaikuttajanainen. Vastaus on heidän mukaansa helppo: kuka tahansa.

Keski-Pohjanmaa
Vaikuttajanaiset-toiminnan ideoineet neljä naista rinnakkain: Virve Heikkinen, Johanna Hylkilä, Pia Kinnunen sekä Ritva Luomala-Björkskog.
Vaikuttajanaiset syntyi neljän naisen ideasta: Virve Heikkinen, Johanna Hylkilä, Pia Kinnunen ja Ritva Luomala-Björkskog.Elisa Karhula

Kokkolan alueen vaikuttajanaisten olemassaolo lähti oikeastaan vitsistä. Neljä naista Kokkolan suurteollisuusalueelta keksi idean: mitä jos järjestettäisiin tilaisuus pelkästään naisille.

Huulenheiton pohjalta valikoitui myös ilta: sama tammikuinen päivä, jolloin perinteisesti vaikuttajamiehet ovat istuneet kokkolalaisessa ravintolassa lakasoppaillassa madekeiton äärellä.

Naiset odottivat pientä joukkoa kollegoja suurteollisuudesta, mutta tilaisuuteen tulikin 90 ihmistä: 30–70-vuotiaita naisia eri aloilta ja eri puolilta maakuntaa. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

Tälle tammikuulle varattiin isompi tila, mutta lähes kaikki 150 lippua ovat jo menneet.

Ei kiinni tittelistä

Moni on kysynyt, koskeeko asia häntä. Kuka on vaikuttajanainen?

– Tuohon on helppo vastata. Ihan kuka tahansa! sanoo Kokkola Industrial Parkin markkinointipäällikkö Johanna Hylkilä.

Hän sanoo, ettei vaikuttavuus tule tittelin tai työtehtävien kautta.

– Miettikääpä nyt, naiset! Mehän vaikutamme kaikkialla, jokaisella sektorilla. On se sitten kotona, töissä, vapaa-ajalla. Naiset ovat aktiivisia monenlaisissa yhdistyksissä ja seuroissa.

Muu verkostoituminen vielä kehitteillä

Tapaamisessa yhdistetään asiaa ja viihtymistä. Teknologiayritys Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen, joka on saanut kansainvälisen johtamispalkinnon. Näyttelijä Jaana Saarinen paitsi juontaa, myös kertoo oman tarinansa. Lisäksi iltaan kuuluu musiikkia ja yhdessäoloa.

Ryhmän toiveena on saada vuotuisten tilaisuuksien välillä pienempiä tapaamisia ja muuta toimintaa. Verkostoituminen on vielä alkutekijöissään, mutta se on jo poikinut niin ystävyyssuhteita kuin yhteistyötä töiden merkeissä.