1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maito

Luomumaito on otettu vastaan myönteisesti Oulun kouluissa ja päiväkodeissa – "On hyvää ja terveellistä ruokaa, niin miksi en joisi sitä"

Oulu aloitti luomumaidon tarjoilut kouluissaan ja päiväkodeissaan viime vuoden joulukuussa.

maito
En hand som fyller ett glas med mjölk i en mjölkmaskin
Maitoa juodaan Oulun kouluissa ja päiväkodeissa noin 400 tuhatta litraa vuodessa. Kuvituskuva.Amanda Vikman/Yle

Luomumaito on otettu myönteisesti vastaan Oulun kouluissa ja päiväkodeissa.

Luomumaidon käyttö kouluissa lisääntyy ja Oulussa paikallista luomumaitoa alettiin tarjota viime kuussa. Oulun ateriapalvelupäällikkö Pauliina Värttö kertoo, että luomumaidon saanti oli Oulussakin monivuotinen toive. Muiden muassa Oulun kaupungin valtuutetut ovat toivoneet lasten ja nuorten maidon käytön lisääntyvän.

Maitoa juodaan Oulun kouluissa ja päiväkodeissa noin 400 000 litraa vuodessa. Kuten ennen uudistusta, yläasteen oppilaista edelleen noin puolet juo ruuan kanssa maitoa.

Oulun Pohjankartanon koulun oppilas Bertta Kostamo kertoo, että hän ei usein edes tule ajatelleeksi juoneensa luomumaitoa koulussa.

– Maito on hyvää ja terveellistä ruokaa, niin miksi en joisi sitä, Kostamo perustelee.

Kaupungin ateriapalveluissa oli varauduttu suurempaankin määrään palautetta. Oulun ateriapalvelupäällikkö Pauliina Värttö saatu palaute on ollut pääosin myönteistä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi