1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Rovaniemen lentokenttä jälleen uuteen ennätykseen – matkustajamäärät nousivat Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Lapin matkailussa pyyhkii edelleen hyvin, kun katsoo Rovaniemen lentokentän kasvavia matkustajamääriä.

matkailu
Charter-koneita talvisella Rovaniemen lentoasemalla.
Rovaniemen lentokentän matkustajamäärässä oli viime vuonna kasvua noin kolme prosenttia. Arkistokuvassa Charter-koneita talvisella Rovaniemen lentoasemalla.Kaisa Siren / AOP

Rovaniemen lentokenttä tahkosi jälleen ennätysluvut matkustajamäärässä. Viime vuonna Rovaniemen lentokentällä kirjattiin 661 000 matkustajaa, joka on noin 15 000 henkilöä enemmän kuin vuonna 2018. Kenttä on Suomen kolmanneksi vilkkain Helsingin ja Oulun jälkeen.

– Rovaniemen lentokentän matkustajamäärässä oli viime vuonna kasvua noin kolme prosenttia verrattuna vuoteen 2018. Se on nyt uusi ennätys Rovaniemen lentokentällä. Onhan se iloinen asia aina, kun matkustajamäärät kasvavat, iloitsee Rovaniemen lentokentän päällikkö Johan Juujärvi.

Juujärvi korostaa, että luvut ovat hyvät sekä Rovaniemen seutukunnalle että Lapin maakunnalle ja luovat odotuksia tulevaisuuteen.

Thomas Cookin konkurssi näkyi joulukuussa

Ennätysluvusta huolimatta joulukuun matkustajamäärä laski vuoden 2018 joulukuusta kymmenen prosenttia. Joulukuun matkustajamäärien lasku johtui Thomas Cookin konkurssista, jonka vuoksi useita Lapin tilauslentoja peruuntui.

– Viime vuonna alkuvuosi oli todella vahvaa kasvua ja kesäkin mentiin hyvällä mallilla. Joulukuun lasku johtui matkanjärjestäjä Thomas Cookin konkurssista, joka teki loven Rovaniemen lentokentän matkustajamäärään.

Tämä vuosi voi jälleen rikkoa ennätyksiä

Finavialla uskotaan, että alkanut vuosi voi rikkoa Rovaniemellä jälleen ennätyksiä, vaikka pitkälle ei matkustajamääriä voi ennustaa. Thomas Cookin konkurssin vuoksi peruutetuille lennoille löytyi joulukuussa muista yhtiöistä paikkaajia.

– Jos tarkemmin katsoo 2019 joulukuuta, niin kaikki muiden yhtiöiden osuudet vastaavasti kasvoivat, joten tämäkin vuosi näyttää hyvältä, laskee lentokentän päällikkö Johan Juujärvi.

Lue seuraavaksi