Sateiden rikkomat tiet runtelevat autoja – korvaushakemusten määrään joulukuussa huima nousu

Valtion tieverkolla tapahtuneista autovaurioista jätettiin joulukuussa lähes 200 korvaushakemusta.

tiet
Hinausauto ottaa henkilöautoja kyytiinsä tien varressa.
Monen autoilijan matka katkesi tammikuun alussa Iissä nelostien monttuihin. Vielä ei osata kertoa moniko on jättänyt korvaushakemuksen autovahingoistaan.Hanna Juopperi / Yle

Vuodenvaihteen sateinen ja sahaava sää näkyy myös maanteillä tapahtuneissa autovaurioissa. Liikenneviranomaiselle jätettiin joulukuussa korvaushakemuksia autovahingoista huomattavasti enemmän kuin vuotta aiemmin.

Valtion tieverkolla tapahtuneet autovauriot, ja niiden korvaushakemukset käsitellään keskitetysti Lapin Ely-keskuksessa, joka sai joulukuussa lähes 200 korvaushakemusta, kun vuosi sitten vastaava luku oli noin 70. Koko vuoden korvaushakemusten määrä on kuitenkin pienempi kuin vuonna 2018

Viikko sitten Iissä nelostiellä tapahtuneista autovahingoista ei vielä osata kertoa montako korvaushakemusta on jätetty.

Sateet ja ajoittaiset pakkaset ovat aiheuttaneet vuodenvaihteessa pahoja ongelmia ja paljon työtä niin kuntien kuin valtionkin tieverkolla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)